Sziasztok!

Hétvégén indultam a kerékpárban még szűz területen Merida Maraton SC. Köre, Tufi aszfalt betyár szekciójával.
Nemhogy szokatlan volt számomra a sík időfutam, de ráadásul a hármas csapat magyar bajnokságon az összhang is fontos volt, de ezzel nem is volt baj…

DSC_0126_160000

Pénteken este tudtam meg, hogy Bakter vissza mondta a kiváló szereplési lehetőséget az OB-én. Utolsó pillanatban elfogadtam a felkérést, még a költözés felforgása közben is szívesen segítettem a testvér egyesületemen.

3_cs_ob-1

Miért is vállaltam be a csapat magyar bajnokságot két hét pihenő után? Első sorban beugró voltam Bakter helyett. A lényeg az volt, hogy a Merida csapatot képviseljük országúton is. Másrészt régóta ki akartam próbálni az időfutam számot országúton, bár az időzítés nem volt túl szerencsés és a technika sem volt teljesen ideális hozzá, mivel az országúti Merida Scultura gépemet most építették át a Probikeban. Cyclocross vázra szerelték át az alkatrészeket és még a karbon Ritchey Apex WCS kerekekre is átragasztották a terep szingókat. A versenyre szerencsére kaptam egy könnyebb kerékszettet Körétől.
Minden porcikám be volt állva a sok cipekedéstől a költözés miatt, ezért verseny előtti este kiforgattam szabad görgőn a beton kemény lábaimat, hogy másnap használható legyen és még egy kis nyújtás is belefért az esti relax fürdős sziesztába.

DSC_0197_160316

Másnap reggel korán kellett indulni az Alföld közepén lévő Balmazújvárosba. Többieket felvettem az M3-as elején, aztán a lovak közé csaptam, hogy elkapjuk a 11-es rajtot! Sajnálatosan a rajt 25 percet késett így legalább több időnk volt egymáshoz szokni. A négy versenyző elit csapatból mi indultunk először. Háromszor 20km volt a penzum két fordítóval, összesen 6x kellett fordulni a 60km alatt. Felálltunk a rajt után először egy 45km/h tempóra és sűrűn váltottuk egymást kb. 30mp-ként.
Nagyon nem esett jól, amikor Tufi váltásnál megrángatta öttel gyorsabban a tempót, alig tudtam a végére vissza állni szél árnyékba. Úgy éreztem, mintha dupla annyi ellenállásom lenne, mint a többieknek. A végére egyre jobban belassultunk, főleg a pofa szeles résznél kb. 40-re esett le a sebességünk. Időfutam géppel biztos 45 feletti átlagot megyünk. A 4. helyen végeztük a Bátorfi, Cervelo, UTENSILNORD csapat után. Azért, ha lesz még rá lehetőség, még egyszer szívesen kipróbálom, felkészülten, TT Warp nyergében. :) Köszönöm a lehetőséget Maraton Merida SC., és Körének a kerékért vagyok hálás!
Még tovább folytatom 1 hétig a pihit néhány élmény bringázással, aztán remélem újult erővel kezdhetem a cross szezonra a felkészülést. Jövő hétvégén én is ott leszek a Merida 2014-es gépek mellett, a Mozgásvilág teszt hétvégén Csillebércen!
Gyertek, mert jó hangulat, szép idő és remek lehetőség lesz kipróbálni a 2014-es bringákat!

Szilárd