Screen shot 2010-01-24 at 3.14.14 AM

A karácsonyi ünnepeket szüleimnél töltöttem.Be volt biztosítva a szénhidrát feltöltés a hétvégi békéscsabai Karácsony Kupa cyclocross versenyre. Az ünnepek alatt sem akasztottam szögre a bringát, és nem csak kétpofára zabáltam a bejglit a halászlével, hanem még szenteste előtt délután is gyűrtük a kilométereket Zsé-vel.  A többi napokon sem bírtam ki, hogy ne menjek edzeni a tavaszi időben, de már csak egyedül hasítottam az olykor 18 fokra felmelegedő levegőt.

Na de térjünk vissza a hétvégi terepbajnoksághoz. Vasárnap reggel indultunk fél hétkor Janóval és Jánossal a messzinek tűnő Békéscsabára. A versenyt a pósteleki erdőben tartották a Pedáldöngölők Hegykerékpáros Egyesület oszlopos tagjai. Útközben Békéscsabáig nem esett az eső, de ahogy beértünk a városba megeredt… Reggel 9-kor  már ott voltunk Pósteleken, de még sehol senkit nem láttunk. Felhívtam a versenyszervezőt, Szabolcs-ot, hogy útba igazítson…

Megnyugtatott, hogy jó helyen járunk, csak még túl korán érkeztünk… :) Az autóból nem volt túl sok kedvünk kiszállni a 2-3 fokos szakadó esőben, de erőt vettünk magunkon Janóval és kezdtük kipakolni a bringákat és átöltöztünk harci díszbe.

Egy kört mentünk csak az esőben a sáros, csúszkálós nyomvonalon pályajárás gyanánt.

A pálya kb. 1500 méteres lehetett. A rajt az erdőbe vezető úton volt, a cél pár száz méterre, az erdő tisztás részén helyezkedett el. Három darab nagy farönk akadály és egy sáros felfutás nehezítette az élvezhető nyálkás pályát, az erdőben egy kastély rom mellett kétszer is elhaladtunk egy körön belül. A rajt után az első egy- két kör bemelegítés volt, együtt mentünk a helyi menőkkel. Eke Zoli vezette fel az első kört, majd a 2. körben a fiatal tehetség Zsiviczky Zorán vette át a vezetést. A kör közepén megakadt egy gyökeres, hullámos felfélében, én kikerültem balról Zoránt, mögötte Eke Zoli jött. Innentől kezdve növeltem az előnyömet az 50 perc +1körös távon. A legjobban a bomba tölcséres rész tetszett, több irányból mentünk bele, nagyon élvezetes volt a csúszkálás, sárdagasztás. A végén Eke Zoli ért be mögöttem, sajnos Zorán az utolsó körben feltekerte a váltóját, így lemaradt a dobogóról. Janó is megnyerte a junior futamot, montival nem volt egyszerű a bringára rárakodó sár miatt a 20 kg-ra duzzatt bringát emelgetni az akadályok felett. Még nekem is okozott nehézséget a felragadt sár a cyclo gépre, a végén több kilóval meghízott Haibike Noon.

Az eredményhirdetésnél családias volt a hangulat, főleg a helyi erők képviselték magukat és még megtiszteltek az X-iont-os barátaim is. Végig szurkoltak a hideg esős időben, és a helyiek is szurkoltak a legtechnikásabb helyen, a bomba tölcsérnél. Kis helyi házi verseny volt, de mégis a díjazást illetően példát vehetne több nagyobb versenyrendező is!  Verseny után a hidegben jól esett mindenkinek a kolbászzsíros kenyér hagymával és a meleg tea. Még meleg zuhanyt, szaunát is biztosított a rendezőség a közeli squash klubban. Köszönöm a Pedáldögölő Hegykerékpáros Egyesületnek az edző versenyt, és a szeretetteljes fogadtatást, egy élmény volt, jól éreztem magam…

A következő verseny cyclocross Magyar Bajnokság lesz január 10. Mosonmagyaróváron, most erre készülök teljes gőzerővel, de előtte még lehet, hogy felnézek január 1.-én HHH-ra, a Buké Kupára.