IMG_0318Az év első edzőtáborába egy hete jöttem el a triatlon válogatottal, a Budaörsi Triatlon Klub oszlopos tagjaival és edzőmmel, Ottó bácsival karöltve. A dél-spanyolországi Garrucha város melletti Vera Playa nevű helyen van a hadiszállásunk, nagyon jó apartmanokban. Közel van a tengerpart és a hegyek is, a kajára sem lehet panaszunk, teljes ellátásban van részünk. A egy-pár hegyi út, Gran Canariára emlékeztet: kemény, lépcsős, meredek, kanyargós utak kígyóznak a hegyek között. A triatlonosok olimpiai reménységével Vanek Ákossal vagyok egy szobában, akinek kissé eltérnek az edzései az enyémtől, de jól kijövünk, és a lényeg a közös cél: London! :-)

Az időjárást elnézve a legjobbkor léceltünk le otthonról. Először 15-21 fok várt bennünket, egészen mostanáig. Aztán itt is bejött egy kis hideg levegő, erős széllel 9-12 fokra hűlt le a hőmérséklet, de csak egy délelőtt volt esős az idő.

Eddig sikerült minden tervezett edzést megcsinálni. Az állóképességi bringás edzések mellett minden másnap reggel a futás után erősítő gyakorlatokat végzek TRX-szel a tengerparton. Már csak néhány napig leszek itt, aztán átköltözöm a szomszéd szigetre, Mallorcára, ahol csatlakozom a nemzetközi Merida csapat edzőtáborához.
A Bikefun jóvoltából az 2012 Merida Scultura Evo Team bringával folytatom az edzőtáborozást és még lehetőség lesz az első napokban tesztelni a 2013 bringák egy részét. Különös képen az 29-es össztelós BIG NINETY.NINE prototípust kipróbálását várom.

Majd jelentkezem a szigetről, ha addig nem esek a hó fogságába és az Air France sztrájk áldozatául. :-)

Mindenkinek sikeres felkészülést!