6f9cc713-64fa-4042-8595-dbb4f47dd371_gallery
A hétvégén két felkészülési versenyen szerepeltem, ahol  dobogós helyezéseket értem el.

Szombaton a Bakony Maratonon indultam a kiírásban szereplő 96 km-en. Gondoltam, jó hosszú edzés lesz, szép tájon, napsütésben, még egy kis pénzt is keresek, mi kellhet még. :) A bemelegítésre nem igazán volt időm, ezért az első 1 órát lazára terveztem. Az első emelkedőn megléptünk hárman a mezőnytől, Blazsó Marcival és Grósz Bélával. A Kőris-hegyről a lefelé a kidőlt fák miatt egy kicsit cyclocrossra sikerült… itt Marci elment, de látótávolságon belül volt az egyenes részeken, nagy gázzal próbáltunk felérni rá. Éppen egy elég gyors, enyhén lejtős országúti szakaszon száguldoztunk, kb. 45km/h sebességel, amikor észrevettük, hogy semmi jelölést nem látunk a kereszteződésben. Még tovább mentünk pár kilométert egy Porva nevű faluig, ahol megkérdeztük az utcán mozizó mamikáktól, hogy láttak-e erre bringásokat…Hát ők ugyan nem…spuriztunk vissza tehát az utolsó jelölésig. Meglepődve vettük észre a jobbra nyilat az egyik fán, viszont így mi vesztettünk 20 percet! A nagy sebesség miatt nem láttuk a táblát. Ezek után tudtam, hogy az első hely kilőve, ha csak nem történik valami égi csoda…

Először még a dobogós helyezésben sem bíztam, de ahogy előztem le a versenytársakat, már tudtam hogy meglehet a dobogó is. A második Kőris-hegyi mászásnál szakadt le rólam Béla. A jó tempómat megtörte az itatásom hiánya, az utolsó frissítő pontnál vártam, hogy legfőbb fegyverhordozóm, Setike feladja a kulacsomat… Setinek se híre se hamva nem volt, ezért köszönet Vámosi Gergő versenytársnak az életet mentő nedüért. Éreztem, hogy kicsit belassultam a kevés folyadéktól a végére, de azért elég volt a felnőtt 2. helyhez. Kicsit sajnálom az elején az eltévedést, de legalább többet edzettem. :) Az eredményhirdetésnél volt még egy kis kalamajka a pénzdíj kiosztásánál. Sajnos nem kaptuk meg az MMTBSZSZ által előírt pénzdíjat, remélem utólag sikerül kárpótolni minket a versenyszervezőknek! Köszönöm Setinek a fuvarozást és a majdnem itatást. :)

Másnap a Tour de Pécs második futamán álltam rajthoz, hogy a több napos versenyterhelést szokjam, ugyanis a következő megmérettetés a Franciaországi Raid VTT Jura S2 besorolású 3 napos verseny lesz.

Az utolsó pillanatban értünk le Komlóra, bemelegítés ohne, sőt örültünk hogy be tudtunk gurulni a parkolóba, mert a tank behorpadt. :) A lassú rajtolás után rámentünk egy 15,5 km-es hegyes körpályára, amiből 6 kör volt a penzum. Az első körben jó tempóban mentünk fel a hegyre, majd az 5. körig egy kicsit álmosító tempót mentünk. Néhányan kisebb szökést kíséreltek meg, amit én is segítettem szerelni. A 4. körben az első hegyen Ivanics Geri szakította szét a mezőnyt az első emelkedőn, én is felértem rá a hegy tetejére, de síkon felért ránk a kb. 15 fős mezőny. Az utolsó körben az utolsó előtti hegyet én is megnyomtam, néhányan maradtunk csak a hegytetőre. A sík részen egymásra vártunk, közben néhányan felértek ránk, tovább nem vártam, nyitottam egy hosszú sprintet az utolsó 3OO méteres emelkedőn. Balról meglepett Ivanics Geri előzése a murván, már monti versenyen éreztem magam. :) Jordán, Ivanics, én lett a sorrend a sprintbefutón. Tudtam, hogy nem vagyok jó sprinter, ezért indultam meg előbb, jönni mindenki tud, csak menni nem! :) Köszönöm Vasiéknak az itatást és a felejthetetlen élményt utazás közben… :-)