Sziasztok!

Hétvégen a BaltonBikeFest keretein belül megrendezett Right Guard XCO C2 nemzetközi Magyar Kupán indultam.

Már korábban írtam, hogy egy kicsit gyenge szériát fogtam ki az elmúlt hetekben. A cseh háromnapos verseny után már csak laza edzéseket mentem, először még éreztem a lábaiban a fáradtságot. Majd hétvégére kezdtem magam jobban érezni, a pénteki pályajáráson elég jól pörögtek a lábaim. Azért kipróbáltam az X-Iont új termékét az Inozine-t, ami elősegíti a tejsav kiürülést az izmokból + a jól bevált X-Oxigen segített plusz oxigénhez.

A pálya elég gyengére sikerült a terep adósságai miatt, de szerintem több pénz, idő ráfordítással lehetett volna jobbat építeni. Délután a futamunkat majdnem egy óra késéssel indították, így bemelegítés a tervezetnél hosszabbra sikerült a rekkenő hőségben. Még egy plusz X-Iont Speed zselé is lecsúszott, hogy ne éhezek el. A rajtot nagyon jól elkaptam, elsőnek lőttem ki, egy kört vezettem, majd a második körben a többieket is hagytam érvényesülni.

Szinte senki nem akart vezetni az országúti vagy inkább a cyclo cross pálya adottságai miatt?! A vezetést a szlovák bajnok Lami vette át. Hét körön keresztül öten bolyoztunk, az ukránok, Juhász Zsolt és én. A lassú tempó miatt felért ránk egy szerb és szlovák versenyző, de az emelkedőkön mindig megúsztak. Három körrel a vége előtt éreztem, hogy muszáj támadni, mert más fog és még túl sokan voltunk együtt. Ebből a sorból az utolsó helyről indultam meg, mindent bele adtam, szétszakítottam az ötös bolyt. Már csak a szlovák bajnok maradt rajtam.

Az utolsó előtti körben hagytam vezetni Lami-t, hogy kifújjam magamat az utolsó körre. Sikerült mindent végrehajtani, ahogy terveztem, az ilyen pályán sokat jelent a taktika. Az utolsó körben megint betámadtam, a meredek emelkedőhöz elől érkeztem, nagytányéron, keveset veszítve a lendületből felnyomtam a dombra. Itt nőt meg egy kicsit a távolság, és a célig nyomtam, ahogy a „csövön kifért”. Nem sok előnyel kb. 20 mp-el nyertem a nemzetközi Right Guard Class 2-es kupát, Juhász Zsolt a harmadik helyen jött be hátsó fék hibával. Az olimpiai kvalifikációhoz elég sok világranglista pontot szereztünk, remélem, hogy hasonlóan folytatjuk a pontgyűjtést (én 30, Zsolt 15 pontot kaszált).

Nem terveztem, hogy a másnapi maratonon elindulok, és szerencsére nem is indultam. Helyette az országúti versenyen voltunk „sztárvendégek” Káldi Attila ultra maratonistával, hogy a tihanyi éles rajtig elkísérjük a mezőnyt, és szurkoljunk egy kicsit az országutasoknak. Attilával eddig nem beszéltem, csak halottam a kiváló ultramaraton eredményeiről. Nagyon közvetlen, barátságos embernek ismertem meg.

Tihanyból visszamentem Hidegkútra, a maraton pályára, hogy segítsek Gabinak itatni és biztatni a többieket. Jó volt ez a hosszú hétvége Balatonfüreden, csak a csobbanás maradt el a Balcsiban. Meg bosszúságot okozott, hogy a versenyrendezéssel voltak kisebb-nagyobb gondok. Remélem, jövőre kinövi ezeket a gyerekbetegségeket a rendezvény, és pénzünkért megkapjuk az elvárt normális szolgáltatást a versenyszervezőktől, ha már vállalkoztak rá.

Köszönöm az itatást családomnak és Zsének, kulcsfontosságú volt a frissítés, locsolás a szokatlan melegben. Köszi mindenkinek a szurkolást, mert nélkületek nem jött volna létre ez a nagyszerű eredmény! Köszönettel tartozom a Probike kerékpár boltnak a szervízelésért, szuper volt a Magellan bringa. :)

Következő versenyem két hét múlva a C2-es Szlovén kupa futam lesz válogatott színekben.

 

Szurkoljatok, hogy hasonló eredményekkel térjünk haza!