Az olimpiai válogató versenyek után tartottam egy rövid pihenőt. Nagyon éreztem a szükségességét egy versenymentes laza hétnek, a szokatlanul korai szezonkezdés miatt. A pihenő héten beiktattam egy terheléses tesztet a Cycling Sport Center laborjában, hogy még hatékonyabban tudjam folytatni az edzéseket. A vizsgálat után egyértelművé vált, hogy pontosan milyen terheléses zónákon csináljam a kemény melót a pulzus/watt-mérő segítségével. Az Ebike kupa előtti hét közepén, lazításképpen a Lite Wellnessben a szinten tartós erősítő edzés után szaunáztam néhány kört.

Másnap reggel arra ébredtem, hogy fáj minden ízületem és nem kapok levegőt a náthától, sajnos szépen kihozta a szauna a lappangó betegséget. Bíztam benne, hogy hétvégére kipihenem a bennem lévő nyavalyát és jobban leszek a versenyre. Sajnos vasárnapra sem éreztem magamban az erőt, sőt még egy kis hőemelkedésem is volt reggel. Szerencsére a munka ünnepére már jobban lettem és kitekertem laza 1 óra alatt a X. Buda Marcira, hogy edzésből elinduljak a kedvenc edzőterepemen.

A Merida O.Nine Team-et választottam az XCO terep adottságai miatt, a rajtolás nagyon jó ezzel a géppel, pedig a még nehéz watt mérős kerekekkel indultam. Már az első emelkedőn csak 5-en maradtunk, Buzsó gyilkos tempójának köszönhetően. Aztán a második körben már csak hárman: Buzsó, Tánczos Gábor, én maradtunk elöl. A verseny második felére terveztem a támadást, addig jó volt a 80-90% intenzitás a nagy hőségben és még nem éreztem magam teljesen 100-asnak. A legjobb alkalom a támadásra a csúcsra vezető technikás ösvényen bizonyult, de robbantás előtt frissítettem magam egy X-Oxigénnel, majd egy XX zselével. Ezek után éreztem a kellő frissességet a full gázadáshoz, lemaradtak Buzsóék a kemény tempómnak köszönhetően…

380582_428108833885088_387299684632670_1474269_971905924_n

A csúcstól már csak a fél perces előnyömet kellett megtartani és begurulni a célba. A pálya kijelölés talán most volt a legjobb és a felvezető motoros kellő távolságba mutatta az útvonalat, nem csapta a port az arcunkba. :) A belógó ágakra lehet csak panaszom, egy nagy tüskés akácos nagy sebességnél mélyen belevágott a jobb karomba… Az itató zónáknál mindig kihasználtam a vízhűtést a fejemre, nagyon jól esett a tikkasztó hőségben.

A csodakönnyű karbon O.Nine Team tökéletesen tette a dolgát, nagyon eltalált a geometriája, könnyű a kezelése a technikás ösvényeken. A következő versenyem a hétvégén az utolsó C1-es kategóriás pontszerző válogató verseny lesz Grazban, cél a pontszerzés az olimpiai kvótához!

A közel jövőben a Maraton versenyekre fókuszálok jobban, pl. a jövő hétvégén egy nagyon népszerű pénzdíjas bukaresti maratonon indulok a Merida jóvoltából. A Top Maratanokon akarok a topon lenni, az összetett elsőségért hajtani a 29er Big Nine Team csodafegyverem nyergében!

Jelentkezem grazi verseny után, addig is szurkoljatok a hétvégi pontszerzésért!