Sziasztok!

Eljött a 4. évad első SuperCross futama, amelyre KTC-s különítménnyel utaztunk a mekkis busszal. Nagyon szép napsütéses idő várt ránk barcikán, ahol sok lelkes sporttárs összejött a szezon nyitóra. A részben új pálya nagyon jónak bizonyult, kisebb helyen látványosabb részek kerültek bele. Egy kis görgős bemelegítés után, mentem a pályán pár kört, hogy jobban memorizáljam a 80 kanyaros nyomvonalat. Sok kanyar mellett egy lépcső, egy sziklakert és egy szimpla akadály nehezítette a crossosok életét. Az erdős gyors rész kimaradt az idei pályából, ami jobban tetszett nekem. Ugyanis tavaly ezen a részen ütöttem fel a kő törmelékben a karbon Ritchey felnimet.

kinyir_kanyar

Minden adott volt ahhoz, hogy egy jó cross versenyt menjek. Rajt után az aszfalton még 2.-nak rajtoltam el, aztán a jobbos sodros kanyarban elestek előttem a kutya gödörben. Amire kikerültem a srácot  nyolcan elmentek mellettem. Felzárkózni lassan tudtam az élen haladó Buzsó, Fejes, Fenyőke trióhoz. Csak a 2. kör közepére tudtam felérkezni egy szlovák sráccal Buzsóra, aki éppen leszakadt Fejesről.  Sokáig hárman üldöztük Gabit, de a kellő összhang hiánya miatt nem tudtunk felérni a kemény tempót hajtó Fejesre. Nekem még szokatlan volt a gyors tempó az első cx versenyen. Még szükségem van 2-3 versenyre, hogy jobban megszokjam a gyors tempót.

dobogó

Többször feljött ránk jelenleg magyar honban lakó Wouter Clepke belga versenyző, de a technika többször közbeszolt neki. Szerintem még fog meglepetéseket okozni a cross szezonban is. Az utolsó körben egy szlovák rider indította a támadást, én még eltudtam vele menni, sőt a lépcsőnél megtudtam előzni, hogy felgurultam a lépcső szélén. A következő kanyar előtt visszaelőzött és már nem tudtam megelőzni a célegyenesben, így a 3. helyen futottam be, 1mp hátránnyal. Az elhúzódó eredményhirdetés ellenére, nagyon jó szervezésű verseny volt. Azonban még most sem voltak teljesen kiaknázva a terep adta lehetőségek, hogy egy még jobb, technikásabb pályanyomvonal legyen kijelölve.
Köszönöm klub társamnak Tóth Petinek a supportot és a képeket. A szurkolást is nagyon szépen köszönöm, sok erőt adott, hogy még keményebben készüljek.

Most hétvégén meglátogattuk a szlovák versenytársakat Pozsonyban, a 6.szlovák kupa futamon csatlakoztunk be a buliba. Végül csak hárman jutottunk ki, mert nem sikerült nagyobb autót szerezni. Ketten Molnár Pistivel még nem indultunk ebben az évben a szlovák kupán, ezért az utolsóknak szólítottak be minket az 50 főt számláló mezőnyben. Fejes Gabi már több szlovák kupán jeleskedett top 10-es eredménnyel, ezért a második sorból indult a szűk aszfaltos rajt/cél területről.

szlovák_bolyozás

A pálya szervezői nagyon élvezetes és technikás nyomvonalat jelöltek ki a  panel rengeteg közepén lévő nagy füves parkban. Egy patak/csatorna szelte ketté a pálya egy részét. A patak mederből több meredek rövid emelkedő és nagyon sok kanyar, egy dupla akadály törte meg a lendületet a 3km-es pályán. Első körben nagy volt a tolakodás, a szűk kanyarokban még sorban állás is volt. A második körtől kezdtem feljönni, végig előzésben mentem végig. A 10. hely környékére sikerült javítani, itt már jött az adok kapok játék. Ondrej Galjzával meccseltünk a 9. helyért, felváltva kínáltuk egymást az utolsó körben.

szlovák_up

A cél egyenesben sprint döntött Galjza javára, még nem voltam elég gyors lábú a véghajrában. Nagyon jót meccseltünk, nagyon élveztem a verseny minden pillanatát. Érzem, hogy versenyről-versenyre  ejlődök, még egy kis erőt, gyorsaságot kell fejleszteni…

A következő ózdi SuperCrosson az elsőségért szállok harcba! Szurkoljatok!!!