Vissza jöttem a múltból, mintha időutazáson mentem volna keresztül a mai CX OB-n. :)

Bár nem vártam sokat a verseny rendezéstől, de azt még rémálmomban sem gondoltam volna, hogy a 2010-es magyar bajnoki mezt húzzák rám fel még egyszer Mosonmagyaróváron, vagy álmodom?!  :O
Nézzük a dolgok „jó oldalát”, mi történt a versenyen:
A bemelegítésre elég sok időnk volt, mert csúszott a rajthoz szólítás 20 percet.

CycloCross OB 2011. Magyarország 083

Rajtolásom siralmasra sikerült, mert az Garmin edge 500 óra stopper indításával voltam elfoglalva a hirtelen rajtoltatásnak köszönhetően. :(
Első kör végétől kissé elszakadtunk ketten Tisza Zolival az öt fős mezőnytől, aztán 2 körben az utolsó trükkösen kanyarodó emelkedőn, megléptem Zolitól…

CycloCross OB 2011. Magyarország 132-filtered-33

Egy kicsit meglepődtem, hogy ilyen hamar leráztam Zozot, körről-körre nőtt az előnyöm, már csak a technika volt az ellenfelem, a nagy dagonyában.
A versenyen kénytelen voltam 2x cserélni bringát, mert a nagyon sáros fűtől, ólom nehéz lett a gép szörnyeteg és a lánc is ugrott mindegyik fokozatban. Köszi Ottó bá és Sanyi a bringa mosást, szuperek voltatok! :) A verseny felénél láttam, hogy nem tud senki megszorítani, ezért inkább biztonsági köröket mentem, nem kockáztattam feleslegesen, ennek ellenére sikerült egyszer megfeküdnöm egy oldalazós sáros, taknyos részen. :)

CycloCross OB 2011. Magyarország 150

Nagy előnnyel nyertem az idei Ob-t, igen nehéz körülmények között, megvédtem bajnoki címemet.

Gratulálok a helyzetteknek és Benkó Barbinak a bajnoki cím védésért!

Sajnálom, hogy elmaradt a várva várt szorosabb a küzdelem Zolival, jó lett volna egy jó kis meccsellés. Nagyon őrültem Janó tanítványom U23-as bajnoki címének is, meghozta gyümölcsét a munka!
Köszönöm edzőmnek Ottó bánnak a CX-es közös edzéseket. A Panyi családnak örök hála a sok segítségért, amelyt az évek során adtak.

CycloCross OB 2011. Magyarország 562

A Magellan Kőbánya TC.-nek köszönet a támogatásért. Sajnálom, hogy Magyarországon az országúti és a cyclocross szakágat ennyire leamortizálták az évek során és még van lejjebb ennél is, ez a szomorú. Jó példa volt erre az idei cyclocross magyar bajnokság. Jövőre én is jobban elgondolkozom, hogy indulok e ilyen körülmények között az OB-n.

CycloCross OB 2011. Magyarország 573

Megyek is tovább, vissza nyergelek a montiba, ahol jobban megbecsülik a versenyzőket a magyar bajnokságon vagy csak a SuperCross futamokon indulok!
Folytatom tovább az MTB szezonra a felkészülést, már nincs sok idő, március elején kezdődik a verkli, addig edző táborozok…

http://picasaweb.google.com/janosfogmester

További jó felkészülést mindenkinek!