Furcsán korai időpontban került megrendezésre a 2012-es Cyclocross Országos Bajnokság. Sebaj, valamiben ki kell tűnni a többi ország közül… :-) Kétszer is kitekertem edzeni a Postás pályára az OB hetében. Az előző évekhez képest kicsit javult a pálya nyomvonala, bár az akadályok száma és minősége még nem üti meg a nemzetközi mércét, valamint túl magasnak és veszélyesnek számítanak. A rövid 1,5 kilométeres körön, 5x le-fel ugrálni a bringáról, ráadásul több mint 1 órán keresztül brutális terhelés. Nem igazán a CX versenyekre készültem, hanem a korai montis szezont is figyelembe véve, csak edzésnek fogom fel. Az egyre növekvő edzés óraszámnak köszönhetően, nem voltam teljesen kipihent az OB-ra.

A bemelegítést ismét szabad görgőn kezdtem meg a canti fékes Merida Cyclo Cross Team bringával. Laza 15 perc után, növekvő intenzitású rövid résztávokkal, hevítettem fel magamat üzemi hőmérsékletre. Közben a lelkes Merida KTC klubtársaim fogták nekem a nagy szelet és szórakoztattak. :) Ciklo_OB_19Még többet melegítettem 15 perccel, a rajt csuszása miatt, de utólag kiderült sajnos 40 perccel később rajtoltunk. Majdnem szétfagytunk a salakos pályán a körözés közben az orkán erejű szélben, ameddig vártuk a beszólítást. :(

A „beszólítás” is érdekes volt: csak odahívták az összes férfit és U23-as versenyzőt a rajthoz, semmi rangsorolás nem történt!.. Az indítás is nagyon hirtelen történt, semmi számlálás csak rajt és ennyi! :( Az utolsó pillanatban tudtam a lábamat becsatolni a pedálba, de szerencsére jól elkaptam a rajtot és elsőnek ugrottam át a hatalmas fa palánkot. Mögöttem Szabó Peti, Buzsó és Fejes Gabi jött. Kicsit elszakadtam a többiektől az első körben, majd 2. körben feljött rám Fejes. Egymást váltva köröztünk. Gabi próbált lerázni a gyors megindulásaival, de nem bírtunk egymással. Én a technikás kanyarokban tettem szert kis előnyre, amikor Gabi alól kicsúszott a bringa kb. az 5. körben. Nem alakult ki nagy előny, megint egymás mögött bolyozva mentünk tovább. A lekörözéseket is kihasználtam a vége felé, így egy kört Szabó Peti hasított előttem jó kis tempóval. Az utolsó körben, az első lépcsőnél támadásba lendültem: ritmust váltottam és mentem, ahogy a csövön kifér. A kanyarokban egyre jobban távolodtam Gabitól, és a célegyenesbe fordulva már éreztem a győzelem ízét, amikor éppen Zergét is leköröztem. Nagyon jó érzés volt megőrizni egy ilyen kemény harc után a bajnoki címet!

Nagyon meglepett és örömmel töltött el, hogy sokan kijöttek szurkolni a Postás pályára, sőt több tévé stáb is kilátogatott.

 

Köszönöm csapatomnak, a Merida KTC-nek a sok segítséget és a hatalmas szurkolást! Pócsföldi Ottó bácsinak és Zemen Janinak a felkészítést a versenyre. A LiteWellness az erőnléti edzés lehetőséget biztosította az eredményes felkészüléshez.

A Merida karbon ciklokrossz gépek is nagyon jól állták a kiélezett küzdelmet. Itt is kihasználtam az éles kanyarok előtti lassításkor a tárcsafék jobb fékhatását.

 

Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket és Sportos, Eredményes Új Évet Kívánok a kedves Olvasóknak!