Az utolsó, kerekegyházi SuperCross-szal véget ért számomra a ciklokrossz szezon. Nagyon jó CX szezont zártam: megnyertem az összes versenyt, amin elindultam, kivéve a salgótarjáni ominózus futamot, ahol lefordult a hátsó kerékről a külsőm. Szerencsére elég olcsón megúsztam a gumi lefordulást, ha lehet azt mondani jó pillanatban fordult le… :) Az utolsó, mindent eldöntő futamra is szorgalmasan készültem a Terep Ob után. A Pócsföldi Ottó bácsi vezette kamaraerdei edzések mellett szilveszterkor a Footstrong csapat meghívására egy jó kis technikai edzésen vettem részt. Még nekem is van mit csiszolni a technikámon… Jó pap is holtig tanul!

erő

Elkezdtem egy öthetes erőfejlesztő bringás programot. Inkább a montis szezon felkészülésében játszik majd szerepet, nem a CX-ben, talán egy kicsit lassít is, de azt mondják, hogy egy seggel két lovat nem lehet megülni. :-) Én azért meg akarom cáfolni, sőt előnyömre is válik hazai szinten a krosszozás…
pörgető2

Emellett még folytatom a novemberben elkezdett max erő és a dinamikus erő edzéseket a Lite Wellness-ben, Balla Zoli erőnléti edzőm segítségével. Az edzések két részből állnak, első felében az erő fejlesztés, másik fele a pörgető rész, amely cross fitt szisztémával, általában 3 dinamikus gyakorlatokból áll, amelyeket maximális intenzitással hajtom végre, nulla pihenővel. Zoli mindig változatos, izgalmas, kemény gyakorlatokat talál ki, hogy mindegyik izomcsoportot igénybe vegyem, hogy az új ingereknek fejlesztő hatása legyen. Az edzések után, szükség van a nyújtás mellett, még az izompólya hengerezésre, hogy a sérüléseket elkerüljem és még lazább, hajlékonyabb legyek! Fontosnak tartom a szén-hidrát mellett a fehérje dúsabb táplálkozást az erő, izom fejlesztés időszakban, hogy gyorsabban regeneráljódjon az izomzat és az izomépítés is hatékonyabb legyen. Ezért használok nagyon jó minőségű és összetételű Nutrixxion Protein Drink-et, egy nap háromszor az edzések után és lefekvés előtt is. Ajánlom még kakaó ital helyett is, nagyon finom mogyoró izű ital készíthető belőle, és még fejlődésben, regenerálodásban is hatalmas hatása van!

Térjünk vissza az új év első versenyére, hogy mi is történt belülről nézve:

Erősnek éreztem magam a Kiskun Kupán, de a kigyorsítások nem voltak még az igaziak. A SuperCross összetett elsőségről sem mondtam le, pedig Fejes Gábornak állt a zászló. Buzsónak közénk kellett volna kerülnie, hogy átvegyem a vezetést összetettben, de sajnos már az első körben leszakadt rólunk. Bár én próbáltam a tempót lassítani, de Gábor nem nagyon engedett vezetni. A végén nem sok kellett volna Buzsónak, hogy feljöjjön ránk. Nagyon küzdött, már csak kb. 6mp hiányzott.

Kerekegyhaza_336

Az utolsó körben egy homok-akadálynál támadtam be Gábort, de felért rám a foci pályán. Előttem akarta bevenni az utolsó előtti kanyart, vezető pozícióban. Belső íven visszavettem tőle a vezetést és cső maxon nyomtam végig a maradék száz métert, két kanyarkombinációval, még max pulzus rekordott is mért a Garmin. A célegyenesbe már egyedül fordultam be, Gábor leszakadt rólam az utolsó két kanyarban. Sprint hajrára nem került sor, pedig készültem sprintedzésekkel is.

A pálya nyomvonalán csak kis változtatás volt, még több kanyar és egy rövid lépcsős felfutás tette színesebbé a pályát. A rendezés is szuper volt, ami már megszokott a Supercross sorozattól.

Köszönöm Ottó bának a felkészítést, „a kis” Ottónak és a Merida KTC-nek a sok segítséget, szurkolást a versenyeken! Külön köszönet a BIKEFUN-nak, hogy mögém állított egy világszínvonalú technikát a krossz szezonra!

Sajnos a mostani Cyclo-cross VB-t kihagyom a montis szezonra való felkészülésem miatt. Jövőre szeretném magasabb szinten űzni a krosszozást is. Január végén kéthetes edzőtáborba megyünk a spanyol riviérára edzőmmel, Ottó bácsival és a budaörsi triatlon csapattal. Aztán onnan repülök Mallorcára, a MERIDA nemzetközi edzőtáborába a Bikefun jóvoltából. Majd jelentkezem az edzőtáborokból érdekes hírekkel.