Egy újabb pontszerző, C1 kategóriájú versenyen indultam Szlovéniában. Ravne na Koroskem város közelében lévő hegyen, egy csodaszép fenyőerdőben rendezték a GP Ravne versenyt. Négyen indultunk útnak Valter Tibi XCO szövetségi kapitány vezetésével. A nőknél Dózsa Eszter, U15-ben Valter Attila indult.

A pálya megegyezett a tavalyi nyomvonallal. A rövid 4km-es körből csak kettőt mentem pályajáráson. Most kicsit nehezítette a körülményeket az előző napi esőzés. Pályajárásnál még elég baráti volt a terep, majd a versenyre nagyon szét lettek járva a sáros részek, jobban csúsztak a gyökerek, kövek.

A rajtunk késett 15 percet. Kicsit izgultam az eléhezés miatt, mert nagyon kiszámoltam a kajálást, ezért egyel több XX zselét nyomtam a versenyen, mint terveztem. A mezőny erősebb volt, mint tavaly, a magasabb besorolású UCI kategória miatt. Hat ország legjobb versenyzőivel kellett megmérkőzni. Ötödiknek szólítottak be az UCI világranglista szerint. A rajtot nagyon jól elkaptam, a harmadik helyen mentem az első, gyökeres, meredek ösvényen az egyik ukrán rider után. Aztán kipörgött a kereke egy vizes, gyökeres részen. Kikerülni már nem tudtam, így gyors futás után visszapattantam a bringára, de addig hárman-négyen elmentek a chicken wayen…

A harmadik körben feljöttem a 4. helyre, faképnél hagyva egy hármas bolyt. Éreztem az erőt, hogy még feljebb tudok menni, de a 4. kör közepén, egy szintösvényen megakadt az első kerekem egy, a mély sártól nehezen észrevehető betonkocka sarkában. Pofára estem a dagonyában és kaptam egy kis arcpakolást. A láncom leesett a bukástól, a hajtókaron kívülre. 2-3 percbe telt visszatennem a megcsavarodott láncomat. Visszacsúsztam a 1O. helyre. Szerencsére a bringa egyben maradt, és más nem volt hátra, mint előre tovább. :) Összeszedtem magam, és a következő körben már sorban szedtem le a versenyzőket, még az utolsó kör végén is sikerült lenyomni egy olasz versenyzőt, így a 7. helyen futottam be.

IMG_8937

Nagyon bosszantott, hogy akár dobogós is lehettem volna, ha minden összejön. Most éreztem, hogy jobban ment a pálya, mint tavaly, pedig nehezebb körülmények voltak a dagonyában. A versenyt a fiatal U23-as világkupa éllovas, Alexander Gebauer nyerte az Ukrán és Dán bajnokok előtt. A nőknél Eszter a 8. helyen végzett az erős mezőnyben, U15-ben Attila a nagyszerű 3. helyet söpörte be! :) Köszönöm a perfekt segítséget Tibinek és a többieknek. Hétvégén Duna Marci, maraton magyar bajnokság. Célom a bajnoki trikó megszerzése. Szurkoljatok!!!

Szép napot mindenkinek!