Sűrű hétvégi programon vagyok túl. Utazás előtti nap, terep edzés közben a hátsó fékem megadta magát, levegős lett. Soron kivül segítettek a Probike bringásboltban megjavítani a féket és még néhány hibát is orvosoltak a fekete démon bicón. :)

DSC01296

Először szombaton Kolozsváron versenyeztünk az EOC csapat egy részével, hogy gyarapítsuk a pontokat az olimpiai kvótához. Péntek reggel indultunk Valter Tibi szöv.kapitány, egyben EOC csapat vezetőjével Romániába. Röpke hat óra alatt Kolozsváron voltunk, elfoglaltuk a fullos szállásunkat, aztán uccu a pályára. A tavalyihoz képest kissé könnyítettek a pályán, kimaradt két meredek lejtő és egy meredek mászás az esős idő miatt. Új friss irtás is került a pályába, közel a rajt/cél területhez, hogy a szurkolók többet láthassanak a pályából. A sár miatt elég nehéz volt kitekerni a sok kanyarral és meredek mászásokkal tarkított új nyomvonalat. A gyors pályának az átlagát ez a rész nagyban lassította is. Az első gyors lejtőt is megtörte egy gyors füves mászás, aztán a tavalyról ismert meredek köves csúszós lejtőn ereszkedtünk le, a végén jobbos kanyarral. A legjobban a fenyőerdős rész tetszett a a szűk egynyomos szerpentines mászásokkal. Két kör pályabejárás után a pályáról visszagurultunk a városközpontba a szállásunkra, közben egy bringa mosást is abszolváltunk egy autómosóban, ingyen és bérmentve. Majd vacsora – csak kapkodtuk a fejünket a csinosabbnál csinosabb felszolgáló csajok között. :-)  Másnap reggel fejfájással ébredtem, nem éreztem magam valami happynek, még reggeli előtt relaxáltam, hogy jobb legyen a közérzetem. A reggeli is fullos volt, de nem igazán volt étvágyam a fejfájás miatt. A bemelegítés közben két Nutrixxion gélt benyomtam, hogy a hiányos reggelit kompenzáljam, aztán kezdtem magam jobban éreztem, a beszólításra erőre kapni…

DSC01359

Nem sokkal 12 után lőtték el a startpisztolyt. A  rajtom nagyon jól sikerült, elsőnek lőttem ki a több nemzetet képviselő mezőnyből. Fontosnak tartottam a jó rajtolásra fókuszálni, mert a rövid start kör után egynyomos lejtővel kezdődött a pálya, itt be lehetett szorulni. Az első mászás közben csodálkoztam, hogy mindenki leszakadt rólam. :O Parti Andris a beragadt rajtolása után hatalmas tempóval az első kör közepére feljött rám, egy kört együtt vonatoztunk. Aztán a kedvenc részemnél a fenyőerdőben, nagyobb nyomatékot helyezve a pedálra, leszakított… :O Nem ment jobban bringa, nem pörögtek fel a lábaim az egy fogassal keményebb áttételen. Láttam, hogy nincs értelme erőlködnöm, még holnapra is kell tartalékolni. :-) Maradt az „unalmas” egyéni időfutam, egymástól majdnem 3 percre értünk célba, Blazsó Marci jött be mögöttem szintén 3 percre.A fiataloktól Szatmáry Andris a 7. és Csielka Márk a 10. pontszerző helyen végzett. Köszönöm a szurkolást és a vendéglátást az erdélyi magyaroknak, nagyok vagytok. :) A verseny után fontosnak tartottam a gyors extra adag szénhidrát bevitelt és persze egy kis fehérjét, hogy a másnapi Ebike kupára megfelelően tudjak regenerálódni.
Az elvesztett szénhidrátot, ásványi anyagokat vitaminokat Nutrixxion endurance italal a fehérjét Protein drinkkel pótoltam és még útközben egy nagy adag spagettit toltam be, majd este egy jó kis csirkepaprikás nokedlivel. :-) Másnap reggel aránylag kipihentem ébredtem, csak kissé éreztem magam másnaposnak. :) Szlovákgyarmatra és vissza Ottó bácsi(edző) és Setike(supporter) szórakoztatását élvezhettem, nem unatkoztam az biztos… :D Pályát nem jártam, emlékeztem még a tavalyira, ami egyező volt az ideivel.
Az idő ideális volt, 18-23 fok között mozgott a levegő hőmérséklete és semmi sár, csak csúszós, poros lefelék nehezítették a pályát.

eBikekupa,Szlovákgyarmat2011.04.17. 326

A start után összeálltunk Juhász Zsolttal és egy lengyel riderrel. A verseny feléig nem igazán éreztem azt a kirobbanó erőt, majd a végére bemelegedtem és még segített a felpörgetésben az utolsó előtti körben benyomott Nutrixxion XX gél. Az utolsó két körre már csak ketten maradtunk Zsoltival. A lejtőkön lemaradozó lengyel srác, ezt már nem tudta kompenzálni az emelkedőkön. Az utolsó kör elején előre álltam és diktáltam egy erős tempót, de még nem full gázon. Az utolsó adótornyos emelkedő aljában Zsolt támadott, azt visszakínáltam neki nagytányéron. Egy kis előnyt szereztem, de majdnem a tetején a nagyon poros talajon kipörgött a kerekem és egy pillanatra eldőltem jobbra, gyorsan felkászálódtam, a maradék néhány métert futva tettem meg. Szerencsére a lejtőzést elöl kezdtem és nem hibáztam el a csúszós, poros kanyarokat, inkább biztonsági lejtőzést mentem. A végére elég szoros maradt a meccselés az utolsó emelkedőn történt kis bakim miatt, de minden jó, ha jó a vége. :)

eBikekupa,Szlovákgyarmat2011.04.17. 262

A Magellan Pyxis Team is jól viselte a két egymás követő verseny megpróbáltatásait, köszönet a gyors szervízért a Probike kerékpárboltnak.
Köszönöm mindenkinek a szurkolást, Ottó bácsinak a motoros edzéseket, tanácsokat. A Magellannak, Setinek a transzfert a versenyre és Erikának, Irynának az itatást & etetést! Úgy érzem, hogy egy kis pihi rám fér a két verseny után, egy kisebb megfázással is küszködök a napokban és sajnos érzem:az allergiaszezon is elkezdődött.