Egy kicsit megkésve, de újból jelentkezem blogommal. Először is sport sikerekben gazdag új évet kívánok minden kedves olvasómnak! A kerekegyházi Kiskun Cross-on történtekről írnék pár sort, hogy hogyan maradtam le az aranyéremről.

Nagyon jó formában éreztem magam a verseny hetében, az edzéseket Zalaegerszegen folytattam szüleimnél, és nem volt megállás karácsonykor sem. Zoli, az edzőm is nagyon jó adatokat látott a watt fájlok elemzése során. Néhány bejglinek és szaloncukornak nem tudtam ellenállni, de a kemény edzéseken ledolgoztam a felesleges kalóriát. A Kiskun Cross címvédőjeként álltam a rajtvonalhoz és most is csak az első hely elhódítására készültem. Sajnos még pályajáráson történt egy csúnya baleset a „homokozós” részen: Szabó Tomi a sípcsontját törte egy szerencsétlen esés miatt. Remélem azóta jobban van és hamar felgyógyul. A mentő kiérkezése miatt 20 perc csúszással dördült el rajtpisztoly.

Kerekegyháza2012SuperCross130

Nagyon jól elrajtoltam, az első 2 körben vezettem a mezőnyt Buzsó és Fejes előtt. A harmadik körben átadtam vezetést Buzsónak és beálltam harmadiknak Fejes Gabi mögé. Nem sokat várt a robbantással Gábor, már a kör elején támadt. A kanyargós részen beragadtam Buzsó mögé, és amire előre keveredtem, már 10 mp előnye volt Fejesnek. Tudtam, hogy nagyon nehéz lesz ezt behozni sík pályán, vért kell majd izzadni hozzá. A vége fele közeledtem Gáborhoz, de még maradt 3 mp hátrányom. Ráadásul egy párszor beragadtam a lekörözött versenyzők mögé, ezzel értékes másodperceket veszítettem. Jó helyen támadt Fejes, én pedig túl későn kezdtem az üldözést és nem figyeltem eléggé a kritikus pillanatban, így 2. lettem.

tufi_nem_enged_el

Köszönöm Ritának és csapatomnak a Merida KTC-nek a supportot! A technika hibátlanul működött, nagyon meg vagyok elégedve a Merida Carbon Cyclocross géppel!

Szilveszter délelőtt ragyogó napsütésben, feltekertünk Merida Kőbánya TC. klub társakkal és szimpatizánsokkal a Budai várhoz, hogy becsúsztassuk az ó évet egy koccintással.

budai vár koccintás

Nincs is jobb kezdet az új esztendő első napján, mint egy jótékonysági versenyen részt venni. Nagyon jó érzés volt versenyezni a Noé állatotthonban lévő állatokért. és egyben jó edzést is nyomtunk Pelikán Janival. Nagy jó tempót diktált Jani, nem nagyon akarta átadni a vezető pozíciót. A pálya inkább montis jelegű volt két kis emelkedővel és ahonnan egy hosszú, vérfagyasztó lejtő vezetett vissza az állatotthonhoz. Párszor meghúztam az emelkedőket, de Jani a hosszú lejtőn visszaelőzött, hogy jobban lássa a megfagyott nyomokat. Az utolsó körben gyorsabban vettem be a jobbos kanyart a célba vezető egyenesben, így nem sok esélye volt Janinak. Nagyon jó szolgálatot tett a NorthWave GTX Celsius téli csuka, nem fagytak le a lábaim a -5 fokban. Ritám is ügyeskedett a dermesztő hidegben, még dobogós helyen is végzett. Verseny után még egy kis felmelegítő görgőzést abszolváltam a „háztáji konténerben”. :-)

pajta görgő

Aztán jött a nap csúcspontja, az eredményhirdetéssel egybe kötött cyclocross váz átadása a szerencsés licitáló úriembernek. :) Ádám, a bajnoki CX vázam büszke új tulajdonosától kapott összeget felajánlottam Noé állatotthon részére.

váz-átadás

Még a díjkiosztó után is nagyon jó hangulatban lehetett szürcsölgetni a meleg lencse levest. Megnéztük az állatokat is, hogy hogyan élnek az otthonban. Nagyon szeretni való lakókkal találkoztunk, sok különféle egyed megtalálható a lámától a galléros páviánon át, mindenféle házi kedvencig.  Setinek és Kimunak sok köszönet a szuper rendezésért, mindent az állatokért!

buék dobgó

Nagyon jól kezdődött az új év, remélem hasonlóan folytatódik a 2013-as szezon!

A következő versenyem a Nemzeti Terepkerékpár (Ciklokrossz) Bajnokság lesz szombaton, Pósteleken. Ennek apropójából készült egy stúdió beszélgetés Törzsök Zsolt MKSZ alelnökkel és velem a Reggeli Start című műsorban, a DigiSport TV-ben. Köszönöm a lehetőséget a DigiSportnak és Kesjár Attilának, az OB. egyik főrendezőjének. http://www.digisport.hu/video/12476