Ma rendezték Salgótarján mellett, Eresztvényen a Merida – CST nemzetközi Class 1-es Magyar Kupát. A pálya a tavalyi OB pálya és a 2005-ös OB pálya ötvözete volt, kemény meredek kaptatókkal.
Én csak a verseny napján utaztam le a pályára, mert már hét közben megnéztem a kitáblázott nyomvonalat, akkor még nem volt teljesen egyértelmű a kijelölés. Már akkor sáros volt a pálya a korábbi esőzésektől. A verseny napjáig többször volt a pályán felhőszakadás, semmi jóra nem lehetett számítani, csak sárra. Már a verseny előtti nap feltettem a DirtyDan sárgumikat. Nem számítottam rá, hogy felszárad a pálya és jó lehet a kisebb mintázatú gumi. A délután 2-órási futamunkra a pályának egyes részei felszáradtak, de voltak futós részek. A délelőtti futamok sárdagasztása még ragadósabbá tette a pályát.

XCO. Salgótarján C1. Magyar kupa 357

A rajtolásom jól sikerült a 3.-4 helyen mentem az első körben, aztán a 2. körtől kezdtem elfogyni, egypáran elmentek mellettem. Parti Andris is ebben a körben hagyott faképnél, aztán a 3. körben mögém került egy technikai hiba miatt. Majd visszaelőzött az 5. körben, és még páran leelőztek az utolsó két körben, visszacsúsztam a 9. helyre. Andris még feltornászta magát a 4. helyre, szépen felzárkózott az élbolyra. Nagyon örültem a célbaérkezésnek a már-már maratoni hosszúságú XCO kupán. Nekem a vége már közel volt a két és fél órához. Valahogy ez a ragadós sár nagyon sok erőmet kiszedte. Lehet, hogy sok volt a sárgumi a ragadós sárban, és nagyon fogott a magas mintázat.
Szerintem zseléből is keveset vettem be a körülményekhez képest, a szokatlan hideg és a sár több energiát zabált. A jó pap is holtig tanul. :)

Köszönöm mindenkinek a szurkolást, nagyon jó érzés volt hallani a biztató szavakat, és a versenyszervezés is jó volt. Köszönöm az itatást Gabiéknak, első osztályú volt.
Jövő hétvégén szülővárosoban Zalaegerszegen lesz a következő nemzeközi C2-es CrossFest Magyar Kupa, szurkoljatok a visszavágón. :)