Sziasztok!

A országúti hegyi bajnoksággal fejeztem be az idei szezont. Még éreztem magamban elég erőt a fogaskerekű verseny után, hogy jól mehetek a hegyi bajnokságon, végül is veszíteni valóm nem volt. :)

A „félig csapatommal” (Aegon-Notebookestore Team) utaztam le Parádra. Parád-Kékes közötti 17 km-es szakaszon volt az országúti hegyi bajnokság. A hét közepén bejártuk a pályát, edzetünk a Mátrában pár órát Szegáékkal, köszönet a fuvarozásért Hegyes Janinak. A nevezést Lukács Zoli csapatvezető intézte, mi addig készülődtünk a versenyre. A rajt előtt Árvai Attila (sokszoros magyar bajnok) közölte a csapat taktikát, ezzel nekem is sokat segített…

0_5

A bajnokság belülről nézve:

A verseny elején elmentek hárman, én a mezőnyben utaztam, néhányan próbálkoztak elmenéssel vagy csak az álmosító tempót rázták fel. A galyatetői elágazónál Szega is megindult, én is mentem vele és utána néhányan elöl forogtunk Mátraházáig, ahol utolértük a szökevényeket. Amikor a kékesi útra felfordultunk, Szega megindult, majd utána Fejes Gabi húzta meg a kb. 10 főre olvadt élbolyt.

Egymást követték a rövid megindulások Szega és Fejes Gabi között, én csak tettem nekik a kereket, még nem támadtam, kivártam. Az utolsó 2 km-re már csak hárman maradtunk én, Szega, Fejes. A rövid iramváltások nekem is rosszul estek, de elég jól tartottam magam, majd én is előre kerültem az utolsó 1-1,5km-nél. Éreztem, hogy most kell ritmust váltani és menni, az utolsó egy kilit megnyomtam. Szegáék könnyen leszakadtak rólam, megnyugtató előnnyel értem célba, ezzel MTB és CycloCross szakágak után, országúton is nyertem hegyi bajnokságot. Köszönöm az Aegon-Notebookestore Team-nek a segítséget, nagyon jól mentek, Molnár Pisti U23-ban hozta el a bajnoki címet, a nőknél Zelinka Gabi szerezte meg a bajnoki trikót, Benkó Barbi előtt. Garatula mindenkinek. :)

Jó befejezés volt a szezon végére a hegyi bajnokság, novemberig pihenő, majd kezdem a felkészülést a jövő évi MTB szezonra. Néhány hazai CycloCross versenyt is beiktatok az edzések közé, jó lehetőséget ad erre az újonnan debütáló SuperCross sorozat. Külön köszönet Noé Balázsnak (Probike guru) a kölcsön gépért, nélküle elindulni sem tudtam volna…

Mindenkinek köszönöm a segítséget és a szurkolást, hogy hozzá segítettek a jó eredményekhez és bíztak bennem a 2010-es szezonban is.