Nem úsztuk meg hó, sár, jég nélkül.  Igazi cyclo crossos idő várt a balassagyarmati Palóc Cross versenyen. Délelőtt még erősen fagyott talajon mentek a futamok, majd délutánra helyenként felengedett a talaj és mély ragadós sár nehezítette az amúgy sem könnyű pályát.

A szánkódomb és a sáros, jeges kanyarok igazán nehézzé tették a versenyt, na meg az erős szlovák ellenfelek. :)   A Vitalitás SE csapata kitett magáért, a nehéz körülmények ellenére nagyszerű versenyt rendeztek.

Balassagyarmat, SuperCross. 2010.12.04. 091

Még chipes időmérésben is volt részünk a pontosabb eredmények regisztrálása érdekében. A nagynyomású kerékpár mosóval könnyen ment a bringatisztítás. Nagyon jól esett a hideg időben a jól fűtött öltöző, és a verseny után a meleg vizes zuhanyzási lehetőség. Bemelegítés előtt mentem néhány kört a pályán… Tetszett a pálya vonala, de kevés helyen lehetett előzni a nagy hó miatti egy nyomos pályán. Az előző SuperCross eredmények alapján az első sorból rajtoltam, ami nem volt hátrány, mivel hamar beszűkült a pálya. A rajt után jól helyezkedtem, és harmadikként mentem ki az első körre.  A második kör első felében hagyott faképnél Barenyi Milan. Előzni nem tudtam a beszűkült nyomvonal miatt és a szlovák kollégái is lassították a tempót. Már csak a pálya második felében tudtam Milan után osonni, de addigra 15-20mp-re dagadt az előnye. Pár körig próbáltam felérni, de nem közeledtem semmit és még Glajzat és Haringot is húztam magammal. Jobbnak láttam beállni mögéjük és együtt vonatozni. Próbáltak többször leszakítani, de nem adtam meg magam könnyen. Az utolsó előtti körben úsztam meg mögöttük. A dupla akadály utáni kanyarban megcsúsztam. Haring Martin észrevette, hogy leszakadtam és növelték a tempót. Én sem tudtam jobban menni, inkább a biztonságra törekedtem, nem akartam kockáztatni. Barenyi, Glajza, Haring és én voltunk a sorrend.  Jó kis meccsezés volt a szlovák kollégákkal, nagyon élveztem a versenyt, gratulálok a helyezetteknek, a rendezőknek a jó szervezésért és a szurkoláson sem múlott a dolog! Köszönöm a segítséget Fellegi Gábornak és a Panyi családnak, majd egyszer meghálálom! :) Elnézést kérek minden jelenlevőtől, hogy nem tudtam ott lenni az eredményhirdetésnél, de eddig csak a dobogósokat szólították az elmúlt három SuperCross futamon, így én nem számoltam azzal, hogy engem is kiszólítanak. :(

Balassagyarmat, SuperCross. 2010.12.04. 146

Most pár hét szünet jön a SuperCross sorozatban, folytatom a hosszú állóképességi edzéseket ebben a remek időben. A sorozat következő és egyben az utolsó futama január 2-án lesz Salgótarjánban, ami talán józansági teszt is lesz. :)

 

http://picasaweb.google.com/janosfogmester