DSC08231

Számomra a somobori pályák meg vannak átkozva sajnos. A tavalyi versenyen sem tudtam gyorsan haladni, sőt még be sem tudtam fejezni a futamot.. :( Valami nagyon rossz napot fogtam ki…Már a pályajáráson sem éreztem magamat fittnek és a pálya sem volt a kedvenceim között.  A hosszú, 8 perces mászásokat helyenként meredek és egynyomos zuhanás váltotta a mélybe, egy kis szintösvénnyel és némi dh-s zúzatós lépcsőkkel fűszerezve!

Nagyon hálás vagyok Janónak a kölcsön telóért, mert a sajátom csillapítása megadta magát és csak 45 mm volt az útja 100 mm helyett. Ezen a pályán öngyilkosság lett volna menni vele, úgyhogy gyors szerelés volt indulás előtti este.

Az előkelő hatodik helyről indultam, a 82. világranglista helyezésemnek köszönhetően. Szükség is volt a jó rajthelyhez, mert a pálya jobbos derékszög kanyarral kezdődött és kb. 500 méter után egynyomosra szűkült be. A jobbos kanyar után a meredek aszfaltos felfelében balról kielőztem mindenkit, hogy ne torlódjak be az egynyomoson. Aztán az emelkedő felénél a többieket is hagytam vezetni. Az emelkedő végére kezdett fogyni az erő és csak a 6. helyen kezdtem meg a lejtőzést. Éreztem, hogy valami nem stimmel, egyre gyengébben mentek a körök, nem bírtam gyorsabban haladni. Visszaestem a 22. helyre, kiszólítottak az utolsó előtti körben, vége, nem erre számítottam. :(
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget a hétvége folyamán.

További szép napot!

Üdv, Szilárd