Az eBike Kupa hetében is kemény edzéseket írt elő edzőm, Tisza Zoli.A csütörtöki nap volt a legerősebb, amikor Kusztival és az Alpin Bikeos Temesi Victorral nyomtunk egy Dobogókői edzést, 4db brutális meredek mészégető, intenzív erõfejlesztõ tempóban. Utána váltott vezetéssel mentünk egy erős tempót és a vége még erőssebben sikerült, Kuszti ment egy max tempót 55km/h sebességgel a Flórián térig, mögötte majdnem kiszakadtam a szokatlan gyors tempótól! Tehát megkaptam az edzésen azt a kis verseny ingert, ami segített a jobb forma elérésében.

dobcsi-edzés

Az eBike Kupát céloztam meg a montis szezon első megmérettetésének, gondoltam jó felmérő lesz, hogy hol tartok a felkészülésben.

Az időjárásra nem lehetett panasz, a szikrázó napsütést csak néhány felhő zavarta meg, végre rövid nadrágos idő volt! Ritámmal kora délután érkeztünk Szlovákgyarmatra, kicsit szokatlan volt 15órás rajt időpont, de legalább több idő volt piheni. A nevezés, kajálás után a két futam között mentem egy kört a pályán. Sajnos a szabályzat szerint a futamok között nem lehetett pályát járni! Ezért jogosan az utolsó sorba sorolt be a főbíró Tam Csilla. Bár én nem értek egyett a szabályzattal, hogy csak reggel lehet pályát járni, amikor délután 3-kor van a rajtunk. Több pályajárásra alkalmas idő blokkot kellene betenni a futamok közé! Nem fog mindenki leutazni elöző nap a versenyre, se hajnalba a verseny napján, hogy guruljon egy kört a pályán!

IMG_6088

Sebaj így még nagyobb motivációval, álltam be utolsónak a rajthoz.

A pálya majdnem ugyanaz volt, mint az elöző években, kemény kaptatok és technikás lefelék jellemzték a pályát, csak kisebb változtatások leptek meg, pl. új katlanos rész tetszett  a legjobban a kis mini ugratóval. Nutrixxion RQMax-al fel is tunningoltam magam a gyors rajtoláshoz, hogy a savasodást kordába tartsa.

Sikerült nagyon jól elrajtolnom a széles föld úton, majd jobbra kikanyarodva a aszfaltra még jobban full gázt húztam. Nagyon jól pörögtek a lábaim, hamar feljöttem a vezető szlovák srác mögé. Pedig még a zsebembe nem kevés túlsúlyt cipeltem, mert bent maradt a mez hátsó zsebében a telefonom, amit fél távnál dobtam ki Zsének. Megszokásból mindenhol nálam van… csak hogy mindenhol elérhető legyek…:D

IMG_6193

Ketten a szlovák sráccal,megléptünk a mezőnytől 15-20mp az első körben, csak Blazsó Marci próbált felérni. A 2. körben a szlovák srác már leszakadt és Marci nagyon jött mögöttem, de nem engedtem közelebb 15mp-nél.

Végig jó tempóban tudtam menni, jól pörögtek a lábaim, amiben a XX force gél is segített és sehol sem hibáztam. Csak egy kicsit szokatlan volt a versenytempó BigNine 29er montival a sok országúti edzés után. A technika is tökéletesen muzsikált, jó volt a hangolás a 3 határhegyen.:)

IMG_6283

Gratulálok a dobogósoknak Marci, Buzsó párosnak és csajoknál Eszti nyert, nagy előnyel dagasztotta a kemény áttételt! :)

Nagyon örültem, hogy jól kezdődött a montis szezon, a hosszú tél után több erőt ad a további felkészüléshez.

Köszönöm Ritámnak az első osztályú supportot és a lelkes szurkolást!
Következő visszavágó Marcival az erdélyi C2-es Bükk Maratonon kerül sor
Kolozsváron, gyertek minél többen jó verseny lesz!

Ja és szurkoljatok! ;)

Köszönet a szuper fotókért Ritámnak és Zudor Iminek!