Egy újabb Szilvás Maratonon vagyok túl, felemás érzéssel. Jó formában éreztem magam a verseny hetében, már csak rá hangoló edzéseket végeztem a maraton közeledtével.
Szombat délután egyre rosszabbul éreztem magam, fájt a fejem és hányingert gyötört. Este tízig tartottam ki. Valószínűleg a spagetti szósz volt a ludas… Nem sok esélyt láttam a másnapi sikeres versenyzésre a 117 kilométeres távon, de azért megtettem a tőlem telhetőt, hogy a legtöbbet hozzam ki magamból a körülményekhez képes. Pótoltam az elveszett folyadékot kamillateával, vízzel és natúr, sós barna rizzsel újratöltöttem a szénhidrát raktárakat.

0005TIR_8109

Reggel a bemelegítéskor még egész fitten éreztem magam, majd az első hegyen, ahogy terepre érkeztünk azt éreztem, mintha valaki visszahúzna. Nagyon erőtlennek éreztem magam. Marci próbálkozott meglógni, néhány másodpercre volt előttünk. Üldöztük a három Euro One-os különítménnyel. Szatmáry Andrissal és Csielka Márkkal álltunk össze, mint három nagykerekű rider. Megbeszéltük, hogy váltott vezetéssel tartjuk a kis távolságot. Először a lefelékben egy kicsit közeledtünk Marcihoz, a haladósabb 29-es keréknek köszönhetően. Majd Andris eldefektelése után, már nem éreztünk sok erőt, hogy lépést tartsunk Marci kemény tempójával. Ketten haladtunk tovább, ameddig el nem vált egymástól a közép és a hosszú táv pályája. Érzékeny búcsú után egyedül próbáltam túlélni a hátra levő 40 km-t. Csodálkoztam, hogy senki nem ért utol, mert még mindig nagyon erőtlenek éreztem magam. A frissítő állomásokon profin megkaptam a Nutrixxion izókat és Szarvaskőn még egy banán is lecsúszott. Az utolsó egy órára még szükség volt egy XX zselére és egy sós Nutrixxion energia szeletre, hogy beguruljak a célba. Nagyon örültem a 2. helynek is. Voltak holtpontok ahol alig haladtam, de nem adtam fel fejben. Jó kis túlélő verseny volt!

0789TIR_8902

A technika nagyon jól viselte a hosszú verseny megpróbáltatásait a kellemes, napos időben. Egy élmény volt menni a gyors lejtőkön a BigNine-nal, nagyon jól lehetett tartani a sebességet a nagy kerekekkel. Már csak ez az élmény tartott a bringán, ilyen erőtlen állapotban.

Köszönöm a csapatomnak, Tóth Petinek és a Merida KTC-nek, hogy eljutottam a versenyre és megszervezték az itatásomat!

A következő versenyem, most hétvégén, a veszprémi McDonald’s Magyar Nagydíj, XCO UCI C2 kategóriás verseny lesz. Már tavaly is az egyik kedvencem volt ez az egyedülálló belvárosi verseny. Most félig új pályán versenyezhetünk, még élvezetesebb technikás részekkel, amin idén kevesebb sík szakasz lesz. A tavalyi versenyen nagyon sok szurkolóval találkoztam a várlépcsőnél, és a patakátkelés is parádés látványt nyújthat majd a nézőknek. Gyertek el szurkolni vagy versenyezni, felejthetetlen élmény lesz!

Köszönet a szuper fotókért: Tirszin Jánosnak (Nutrixxion)