Sziasztok!

Egyre jobb erőnlétben érzem magam a kondi és a gyorsító edzések hatására, de még van hova fejlődni! Azon dolgozunk edzőmmel Zolival, hogy versenyről versenyre egyre jobb formába kerüljek.

melegítés

Még száraz pálya várt minket Ózdon a 2. SuperCross futamon, majd a délután 1 órási futamra egyre jobban esni kezdett az eső. A pálya technikásabb volt, mint tavaly, főleg sároskörülmények között.
A rajtot nagyon jól elkaptam, a foci stadionból elsőnek hajtottam ki.
Majd az első balos kanyarban a 3. helyre vissza csúszva mentem tovább az eső áztatta sáros pályán.

rajt

Az első kör végére kirajzolótak a dobogós helyezések, de még a sorrend nyitott volt.
A második körben Buzsó vette át a vezetés, majd Wouter Clepke a belga maraton bajnok követte. Egy esés miatt a harmadik helyen próbáltam vissza zárkózni Buzsóékra.
Felzárkózás után pár kört együtt mentünk, majd kb. fél távnál sikerült ráesnem a 2. lépcső utáni lejtősjobb kanyarban a hátsó váltómra.

A váltótartó fül teljesen behajlott, a küllők között volt a hátsó váltó. Nagy nehezen
vissza hajlítottam, hogy még a technikai zónáig eltudjak gurulni. Gyorsan át pattantam a Merida CycloCross tárcsafékes gépre, amit csapat társam Tóth Peti adott át, köszönet érte!

váltófül hajlás

Egy-pár körig a tárcsás fékkel szokatlan volt a fékezés, de verseny végére hozzá szoktama nagyobb fékerőhöz.
Az biztos, hogy egyenletesebbenfogott a tárcsafék esőben, mint a canti fék karbon felnin. Sáros, esős körülmények között jön ki az előnye a tárcsaféknek.

akcio4

Egy perces hátrányomat már nem tudtam ledolgozni, nagyon jól haladtak elöl a srácok a csúszós, sáros pályán. Maradt a bronz érem, Wouter Clepke a belga bajnok nyert és sár menő Buzsónak jutott az ezüst érem. Ismét köszönöm a KTC csapattársaknak a sok
segítséget. A kiváló szervezésű versenyt köszönöm az Ózdi KE. csapatának! Következő versenyem VeszprémCross lesz, szeretnék revánsot venni!

Szurkoljatok! Hajrá KTC!

A fotókért köszönet:
Káldi Tamás & Szilvi és Molnár Tibor!