Mostanában sok minden történt velem, néhány fontos dolgot szeretnék megosztani veletek. Újabb kemény megmérettetésen vagyok túl, de most már a hosszabb maratonokra készülök,  ezért egy maraton versenyt vettünk célba, még elérhető közelségben. Ritámmal már szerdán indultunk útnak Szlovénia felé, közben megszálltunk Zalaegerszeg is szüleimnél, hogy megtörjük a hosszú monoton utat és szüleimet is meglátogassuk. Első célpont Zalaegerszeg után a portorozi tengerpart volt, mivel Ritának itt volt egy 2 napos üzleti elfoglaltsága, ahova engem is meghívtak. Összekötöttük a kellemest a hasznossal (munka, nyaralás, versenyzés) egy rövid 4 napos túra alatt. Nagyon szép napos időnk volt mind a 4 nap, az edzéseket jó volt megcsinálni a tengerparti friss levegőn.

IMG_1958

Ritának is jutott egy kis ideje a feszített idő beosztása mellett egy kis pihenésre, egy kis öröm bringázás a tengerparton és wellneszezésre a hotel fürdőben. :-) Egy kis szórakozás sem maradhatott ki a SIW konferencia záró estjén!  A pirani só hangárban egy vacsorával egybe kötött álló fogadásra voltunk hivatalosak.

IMG_1953

Nagyon finom szlovén specialitású ételeket szolgáltak fel és az élőzenét játszó szlovén együttes felejthetetlen muzsikát játszott. :)) Verseny előtti napon utaztunk át Portorozból az olasz Tiliment maraton verseny helyszínére Spilimbergoba. A szervezők vártak minket egy VIP nevezéssel, amelyet Ritám levelezett le a főszervezővel. Nagyon barátságosak és rendesek voltak, vacsit és szállást is felajánlottak. Rajtnál meglepődve láttam, hogy az aktuális Európa bajnok Hynek Kristian és Világbajnok Ilias Perakles is indult míg természetesen az olasz bajnok is rajthoz állt.

Szép számmal indultak a 104 km-es távon egy erős mezőnnyel. Több környező országból is jöttek versenyzők. Lassú rajttal indultunk majd 3 km után éles rajtot követően indultunk meg, ahol a tempó egy XCO versenyzéshez hasonlított és a pálya is sokszor beszűkült egynyomosra. Pár helyen torlódás alakult ki, néhány métert tolni is kényszerültem a bringát. A rázós köves terepen kirázódott az egyik kulacsom, egy kulacs nem sokáig volt elég. Két-három itató zónánál kénytelen voltam megállni utána tölteni ezért, az élbolyra már nem tudtam felérni a megállások miatt. Nagyon jól éreztem magam a versenyen és élveztem a szép Dolomitok, technikás, brutális köves terepét. A 104 km -es távon 2600 méter szintet tettünk meg, a technikás köves lejtőkön majdnem kiesett a kezemből a kormány annyira elfáradt a kezem. Hegyekből nem volt hiány csak az utolsó 5km volt síkabb, de ott is egy széles patak mederben mentünk, ahol mély kavicsos  és homokos terep nehezítette az gyors haladást.

Az utolsó kilométer Spilimbergo templomához vezetett fel egy szerpentines meredek emelkedőn, majd néhány száz métert bringázva még a belváros utcáin a Főtéren volt a rajt-cél állomás ahol Ritám már várt rám! :) Nagyon örültem, hogy ilyen jól ment a verseny, jól látszik az teljesítmény értékeken a fejlődés. A 15. helyen futottam be a kemény mezőnyben, csak 2,5percet kaptam a világbajnoktól a 4,5 órás Tiliment maratonon. Köszönöm Ritának a sok segítséget nagyon ügyesen intézte a dolgokat, fel fogadom a személyes menedzseremnek. :-)

Nem sok időt töltöttem otthon, már szerdán útn ak indultunk Zalakarosra, hogy feltérképeztük a Tour de Zalakaros rövid és hosszú 110 km-es pályáját és néhány fotóban ismertessük a pálya érdekes részeit. Én a frissen újra épített Merida Scultura evo országútimmal jártam be a pályát. Most elöször probáltam ki a Northwave Extrem Tech fehér országúti cipőt Speedplay team zöld pedálal. Elsőre nagyon ütös kombó, majd később írok róla többet, ha több tapasztalatom lesz a high tech kiegészítőkről.

DSC_6906

Nekem nagyon tetszik az útvonal, még ha nem is terepen megy, bár néhány helyen hasonlít a terepre. Az országban a másodrendű utak már csak ilyenek, legalább a bringás nem alszik el bringázás közben. :) Ettől függetlenül a verseny nagyon szép útvonalon megy, Zala legszebb tájain jártunk a szép

tavaszi napsütésben. Kedvenc helyem, a Börzönce falu 15%-os emelkedője, 1,5km hosszan és csalókán emelkedik és a út minősége is nagyon jó. A 110km-es táv sok kis dombjának megmászásával összesen több mint 1000 méter szintet tartalmaz.

DSC_6878

Mi ott leszünk a Tour de Zalakaros versenyen. Ti is gyertek, jó program lesz kicsiknek, nagyoknak ahol akár több távra is lehetnevezni, sőt még túrák is indulnak, biztosan jó családi program lesz. Következő versenyem hétvégén lesz a kolozsvári Bükk maraton, újabb  összecsapás Marcival.

Szurkoljatok!