Múlt hétvégén a „kemény maggal” – Benkó Barbi, Cser Gabi, Fejes Gabi, Buzsó és Én – átruccantunk krosszozni a szomszédos Ausztriába. Az itthoni versenyhiányt a sógoréknál pótoltuk, s kielégítettük versenyéhségünket. A hajnali indulással időben kiértünk Bécsbe, Cser G. vezetésével.

Bécsben egy Duna menti parkban jelölte ki az RC Schnecke rendező csapata a nagyon élvezetes nyomvonalat. Nagyon befújt a szél a folyó menti nyílt terep miatt, így 10 fokban drasztikusan csökkent a hőérzetünk, főleg pofaszélben. Könnyen megtaláltuk GPS nélkül is a pályát, mert több éve már versenyeztünk itt, ismerős volt a helyszín. Nagyon jól ki volt találva a pálya nyomvonala. Egy hullámvasúthoz tudom hasonítani, sok rövid sprintelős emelkedő és kanyarkombináció nehezítette a pályát. Két akadály is megtörte a lendületet: a hosszú lépcső és a dupla palánk mellett vakondtúrások is lassították a tempót. A karbon Ritchey WCS kerekek a 2.0-2.5bar nyomású szingó gumival sokat felfogtak az egyenetlen, rázós részeken.

osztrák_kupa2

A 10:30-as rajt egy kicsit csúszott, majdnem megfagytunk a nagy szélben, így a bemelegítés hatásfoka jelentősen csökkent. A rajtnál az első sorba álltunk be, egymás mellől indultunk Fejessel. A rajtot jól elkaptam, sikerült a 2. helyre besorolni, amikor lementünk az aszfaltról terepre. Pár száz méter után az egyik kanyarból jobban jöttem ki, ezzel átvettem a vezetést. A többiek lemaradtak rólam az első körben, aztán a 2. körben felzárkóztak mögöttem Fejes Gabival az élen. A harmadik kört ketten kezdtük meg és leráztuk az osztrákokat. Sok versenyzőt leköröztünk, ezért a szűk részeknél meg-megtorpant a lendület, de készségesen engedtek el minket. Egymást váltva nyomtuk a köröket a spiccen. Nagyon gyors volt a pálya a száraz talaj miatt, az öböl mentén az egyenesben 40km/h sebességgel repült a Merida Carbon CycloCross gép. Az utolsó előtti kör végén jobban ki tudtam kerülni egy rézsűs emelkedőn a lekörözött versenyzőket, s ekkor Gábor megúszott mögöttem, sőt az utolsó körben még tudtam növelni az előnyömet.

A verseny hetében több gyorsító edzést adott Zoli, és még Árvay Atával is motoroztunk egyet, hogy jobban felpörögjenek a lábaim. Sokkal jobb erőben éreztem magam, mint Ózdon, frissebbek voltak a lábaim. A többiek is szépen mentek. Barbi egyből első hellyel tért vissza a pihenőből, Buzsó a 6., Cseri a 12. helyen végzett. A díjkiosztóra egy közeli étteremben került sor, ami után Cseri a szórakoztató eszmefuttatásai közepette gyorsan hazarepített minket az AlpinBike-os busszal. ;) Köszönet érte!

osztrák_kupa3

Köszönöm a BikeFun-nak és a GESU-nak az új kezes-lábas egyberuha gyors elkészítését, jó érzés volt az érzékeny, fagyos térdeimnek!

A következő versenyem a 3. SuperCross futam. Veszprém mint új helyszín kapcsolódik be sorozatba, így nagyon várom a folytatást!

Fotó: Kiss Dominik