Pénteken, még a nagy hőségben utaztam Zalaegerszegre szüleimhez. Már régen jártam itthon. Összekötöttem a zalakarosi versenyt szüleim meglátogatásával. Szombaton kora délután szerettem volna bejárni a pályát, de az égiek közbe szóltak, szakadt az eső, amikor odaértem.

Rámerészkedtem a pálya alsó szuszogós részére, amely mocskosul tekerhetetlen volt.

Hívtam Gabit, hogy hozzák el a merev edző gépemet, mert nagy a sár. Jó lesz a karbon merev villa az óriási sárférő hellyel. Nem sajnálom annyira a 9-es rendszert a dzsuvától, mint az XX-es 10-est. Az eső csak nem akart elállni, ezért úgy döntöttem, hogy majd otthon Zalaegerszegen tekerek 1 óra átmozgatást Alsóerdőn. Egerszegen egész jó, száraz volt az erdő. Bíztam benne, hogy éjjel még szárad a talaj, nem igazán szerettem volna dagonyázni… Nem így volt. Egész éjjel szakadt az eső, jó döntés volt elhozatni az edzőgépemet, köszi Gabi. :)

A verseny napján már csak szemerkélt az eső, viszont jóval hidegebb volt, mint az elmúlt napokban. Átlag hőmérsékletnek 17 fokot mértem a versenyen!

A rajt után az első körben Béla Attila velünk (Andrissal és velem) jött egy darabig, a futós résznél szakadt le rólunk.

XCO Magyar kupafutam Zalakaros01

Az első két kört együtt tettük meg Andrissal fej-fej mellett. A 3. körben a ragacsos lejtőn megúsztam mögötte egy felfröccsenő sárdarab miatt, ami a szemembe repült, ezért lelassítottam. 15 mp-re elment tőlem Andris, ez a távolság két körig maradt. Aztán a 4. körben Andris megállt kitisztítani racsnijából a falevelet. Én továbbmentem, és növeltem előnyömet az utolsó két körben. A végén több, mint 2 perccel nyertem.

Örülök, hogy revansot tudtam venni az Ob futamért, amit eltaktikáztam.

Köszönöm szüleimnek, hogy hozzájárultak a győzelmemhez a szíves vendéglátással, Gabiéknak a sok segítséget.  Köszönöm, a Magallan Kőbánya TC. -nek, hogy lehetővé tette az eddigi eredményes versenyszezont.
A versenyrendezés is színvonalas volt, csak sajnos kevesen indultunk az esős idő miatt,  családias hangulat jött össze a 3. XCO Magyar Kupán.
Az egyedi festésű Magellan Pyxis Team edzőgép is tette a dolgát, ahogy kellett, meg voltam elégedve vele. Köszönöm mindenkinek a szurkolást, nagyon jó érzés volt hallani a bíztató szavakat. :)