Bringás örömökben gazdag újévet kívánok mindenkinek, élj az álmaidnak 2011-ben is!!!

Az ünnepek közben sem lazítottam az edzés munkán, sőt még keményebben dolgoztam le a plusz bevitt kalóriákat.
Volt néhány nap, hogy az égiek összecsaptak felettem és felejthetetlen élményekkel gazdagodtam. :-)
Még karácsony előtt történt. Az egyik izgalmas cyclocross edzésről hazafelé mentem A nagy hóban, a felnire rakodott hó bejegesedett a fékezés hatására, és ezt már csak a lejtőn vettem észre…
Az egyik meredek mellékutcában mentem le, de hiába húztam a féket teljes erőből nemhogy lassult volna a gép, inkább gyorsult még jobban.
A lejtő alján egy derékszögű kanyart kellett abszolválni kb. 40km/h sebességgel. Levágtam a kanyart és az út mellett, a hóban sikerült kicsúsztatni a gépet magam alatt és landolni a puha hóban.
Szerencsém volt, hogy nem volt autóforgalom az utcában és karcolás nélkül megúsztam, de a cx gép használhatatlan lett.
Alig akartam hinni a szememnek. Annyira odavertem a hajtóművet egy kőhöz, hogy elszakadt a lánc és az egyik hajtómű csillag behajolt a hátsó váltóval egyetembe.
Tolhattam haza a gépet (kb.5-6km), mert még telefon sem volt nálam, hogy segítséget hívjak. :-(
Aztán jött a földre szállt megmentő angyalom Gabi személyében, éppen Janót vitte haza, még a cx edzésen elkövettet defekttelés miatt, Janóval nagyon lájkoltuk azt a napot.  :-)
Azt éreztem, hogy újjászülettem, mert nem volt mostanában ennyire parás helyzetem, de valahogy ezt is kimozogtam…
Kellenek az ilyen megpróbáltatások is, hogy erősítsék az embert, mert ami nem öl meg az erősít! :-)
A szilveszter csendesen telt, Gabival filmeket néztük, én a jan. 2. versenyre készültem és az edzésekre koncentráltam, Gabi az egyetemi vizsgákra készült, most inkább okosabbnak tartottuk nem szétcsapni magunkat.
Az utolsó SuperCrosson dőlt el az összetett első helyem, mivel az első futamon nem indultam és a legjobb négy futam eredménye számít, még nyílt volt minden…
Pályajáráson engem is megleptek a csúszós jeges lejtök, voltak izgalmas pillanatok, 1 kör után jobbnak láttam görgőn bemelegíteni, aztán a 8 kör alatt majd csak belejövök…

SuperCrossSalgótarján2011.01.02. 194

A rajtolásom jól sikerült, fontosnak is tartottam, mert csak egy gyors nyom volt a nagy hó miatt. A korcsolya pályára emlékeztető első visszafordító kanyar elég viccesre sikerült, majdnem elhagytam a bringámmal a kontaktust, de azért magam után húztam a brinyot, elvégre bringa versenyen indultam vagy mi fene. :-D

bringa_húzás

Ketten megléptünk Gajza Robival. Az első körben én mentem elöl, még nem igazán éreztem melyik nyomon jó menni, a második körben hibáztam az első lejtő végén, kicsit kisodródtam az „ideális” nyomról. Ezt kihasználta Gajza, kb.15-20mp előnyre tett szert, amely több körön keresztül kitartott. Egyre jobban éreztem a lejtőket melyik nyomon gyorsabb menni, az erőmmel nem volt gond, tudtam még gyorsulni a végén. Az utolsó két kört nyomtam meg jobban, vészesen közeledtem Gajzához.

könyöklés

Az utolsó körben a felfutás előtti salakos pályán a lánc leesése is akadályozta az elsőségét. A felfutás előtti egyenesben előztem meg könyöklések közepette, a felfutásnál már én voltam elől, a célba vezető lejtőn kissé le is szakítottam, majd az utolsó kanyarból megnyugtató előnnyel érkeztem volna a célegyenesbe, ha egy lekörözött versenyző nem csúszik ki előttem az előzés pillanatában.

SuperCrossSalgótarján2011.01.02. 464

A végén nem volt szerencsém, visszakaptam Gajzának a láncleesését. Még 1 utolsó kör eldöntött volna mindent az amúgy is túl rövid versenyen. Gajza Róbert és Haring Martin közé beékelődve a második lettem. Még utánam Zerge ment nagyot, a 4. helyen ért be, és nyerte a master 1 kategóriát. Gratulálok a helyezetteknek és külön gratula a csajoknak, nem volt egyszerű végig menni a havas, jeges pályán. Az összes SuperCross verseny közül ez volt a legtechnikásabb, kicsit kezdett hasonlítani a tavalyi VB pályához…:-)   Az összetett verseny első három helyezettjét, egy nagyon szép kerámia tányérral díjazták.

dobogó
Minden elismerésem azoknak a lelkes embereknek, akik létre hozták a SuperCross sorozatot és a CX szakágat magasabb színvonalra emelték.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a szurkolást, ezen már nem múlott az elsőségem. :)
A következő egyben utolsó CX versenyem a magyar bajnokság lesz vasárnap, a tavalyelőtti bajnokkal jó kis meccsellésnek nézünk elébe. :-)
Már két éve megszokott helyen, Mosonmagyaróváron lesz. Remélem, jobban megrendezik, mint eddig.
Szeretném a bajnoki címemet megduplázni, szurkoljatok!!!

Fotók: Panyi János, Takács Tamás

 

http://picasaweb.google.com/janosfogmester