Az elmúlt két hét nem telt eseménytelenül, sőt nem várt meglepetések is értek, ezeket szeretném megosztani veletek.

Mi is történt velem az eisenbergi Class 2 verseny előtt, miért az utolsó pillanatba kaptam el a rajtot?Azon a hétvégét, amikor Eisenbergben volt a verseny a szüleimnél töltöttem Zalaegerszegen.Leutaztam péntek este, hogy szombaton ne vezessek sokat és több időt legyek szüleimmel, mert sajnos nagyon ritkán megyek haza. Szombaton Zalaegerszegen edzetem az augusztusi Class 2-es magyar kupának otthont adó Alsóerdőn. Tök jó DH ösvényeket fedeztem fel, a helyi bocsi kölkök itt is aktivizálták magukat… :) Jól lehet gyakorolni rajta az ugratókat, döntött kanyarokat, letöréseket, de azért a magasabb ugratókat cc géppel nem mertem megugratni. :) A verseny előtt jó ráhangoló edzés volt egy kis technikázás, így szezon kezdetén az új Magellan karbon géppel.

Másnap, a verseny napján voltak a választások, ezért még állampolgári kötelességeimnek eleget téve indultunk útnak Ausztriába segédemmel Bálinttal.

Kis utakon tartottunk a határ fele, de egy útkereszteződésnél rossz irányba navigált a GPS…

A rövid egy órás útból, majdnem két órát kerültünk a Bucsu határ felé. :(

Sikerült odaérni a rajt előtt 15 perccel, Valter Tibi segített a navigálásba, a csapat sátruk mellett foglalták nekem a helyet. Gyors rajtszám feltétel, bőséges bemelegítő krém, ha már nem jut idő bemelegítésre és éppen hogy betudtam állni az utolsó sorba Blazsó Marci mögé, mielőtt eldördül a start pisztoly.

Rajt egész jól sikerült, ahhoz képest, hogy a végéről indultam, hosszú murvás mászással kezdődött a pálya, bal szélén a fűben egész gyorsan tudtam előzni a ridereket. A második mászás is jól ment, itt is szedtem le pár embert. Majd a kör második felében, tartottam a pozíciómat a 16. hely körül.

A második kör elején meglazult bal váltókarom, de nem igazán törődtem vele, addig a gyors lejtőig, amíg a küllők közé be nem esett. Gyorsan megálltam a pálya szélén, hogy megnézni hogy mit lehet vele csinálni. Tox kulcs nem volt nálam, hogy visszatudjam csavarni a váltókart.

A bovdennél fogva a markolathoz szorított váltókarral mentem egy fél kört. A technikai zónában, Valter Tibi segített visszacsavarni a váltókarba a csavart, amely csodával határozott módon nem esett ki, a fél kör alatt. :) Közben amikor Tibi csavarozott, Bálint töltötte az oxigénes vizet a szifonból. Csodájára is jártak az itató zónában, hogy szódázok/fröccsöt iszom verseny közben?! :)

Megkaptam plusz oxigén töltet és a váltókar is a helyére került, elkezdtem megint levadászni az előttem lévő ridereket. Jól ment az előzgetés, de csak a 23. helyre volt elég. A harmadik magyar voltam, Juhász Zsolt a 20., Parti Andris pedig a 11. majdnem pontszerző helyen ért célba. Sajnos a pontszerzés nem sikerült, pedig jó erőben éreztem magam.

Köszönöm a segítséget Valter Tibi-nek és Bálintnak.

Hétvégén került megrendezésre az első összevont Ebike magyar-szlovák kupa Szlovákgyarmaton, amiért UCI világranglista pont is járt az első 10 helyezettnek.

Azon a héten beköszöntött a monszunos időszak itthon is, amely nem tette lehetővé a kinti edzést, ezért görgőre kényszerültem két edzésen, és még konditermi edzéseket is beiktattam, hogy meglegyen a terhelés.

Tavaly előröl már jól ismertem a pályát, akkor is sikerült jól mennem rajta. Tetszik a nyomvonal vezetése, mivel az erő és a technikai tudás is dominál ezen a pályán.

_H0Z0236-1
Az Ebike Kupára több nemzet versenyzői jöttek a pontszerzés reményében. Nem volt könnyű dolgunk a pontot szerezni, de nincs lehetetlen… Így indultam el a otthonról.

A rajtolásom jól sikerült, Melts Andissal ketten lőttünk ki a legjobban a mezőnyből. Fél körig én vezettem a mezőnyt, aztán átadtam staféta botot a lengyeleknek, ők is dolgoznak egy kicsit. :)

Kicsit megúsztam a második hosszú mászásnál, erős tempót diktáltak a lengyelek.

_H0Z0293

Technikás bánya területén lemaradt egy lengyel a vezető 5-ös bolyról, én fel jöttem rá ás ketten haladtunk tovább az élmezőny után. Egy- másfél kör után a szlovák bajnok sem bírta a lengyelek tempóját, leszakadt hozzánk. Trióba nyomtuk tovább a versenyt az utolsó előtti körig, amikor kissé az itató zónánál leszakadtam róluk. Próbáltam felérni rájuk, de az utolsó két körben, mintha ki húzták volna dugót, elment a power. Már csak a küszködés volt az utolsó körben, a pozíciómat védtem, de támadni nem tudtam. Valószínű, hogy egy X-ont Speed zselét nyomtam csak a verseny folyamán, ezért szállt el az erőm a végére._H0Z0362

Azért sikerült befutnom a pontszerző 6. helyre, ami nem rossz és nem is számítottam sokkal jobbra, de több van bennem. Mögöttem a második legjobb magyar Juhász Zsolt futott be a 9. helyre, én 8 pontot, Zsolti 2 pontot szerzett. Nőknél szlovák győzelem született, nem sokkal mögötte Benkó Barbi végzett a 2. helyen technikai hibával küszködve.

Szintén technikával voltak gondjai Erdélyi Eszternek, de dobogós helyen végzett.Gratula a helyezetteknek és köszönöm mindenkinek szurkolást, sokat jelentett. :)

Most hétvégén Kolozsvárra megyünk C 2-s versenyre, a válogatottal, újabb pontvadászat reményében, remélem még jobb hírekkel tudok utána jelentkezni.

Szurkoljatok!

Jó bicózást a szép tavaszban!