XIII. Mátra Maraton

Három hónapnyi versenymentes időszak után, óriási izgalommal, és bizonyítási vággyal feltüzelve vártam a Mátra Maraton startját, amely az idei évben Maraton Bajnokság is volt egyben! Az idei szezonom megpróbáltatásai után azt hiszem örülhetek a hosszútáv Master1. kategória 2. helyezésnek.

Éreztem, hogy több van bennem, csak a Kékes felé a sípályás mászás esett rosszul, ha ott nem maradok le az élmezőnytől, akkor bármi megtörténhetett volna.

A csuklóm sajnos még nem volt 100%-os, a köves meredek lejtőkön a gyakran hasító fájdalom nyilalt az egész alkaromba. Bár nagyon jól tette a dolgát, és nagyon jól elnyelte a rezgéseket, de egészségem megóvása érdekében nem mertem annyira engedni a Merida Big Nine Teamet. Főleg a köves, sziklás részeket vettem óvatosabbra, amiből ugyebár nem kevés volt! J Emiatt rettenetesen hosszúnak éreztem a Kékesről levezető lejtőt!

Óriási segítség volt az egész verseny alatt a csukló rögzítő, amit ezúton is nagyon szépen köszönök Kóbor Editnek!

 

A jó eredmény elérésében nagyban hozzájárult a Kétkerék vendégházban eltöltött 1 hét is. Az edzések alkalmával feltérképeztük a pálya nagy részét és igyekeztünk minél jobban begyakorolni az összes technikás szakaszt. Köszönjük a türelmet és a szuper vendéglátást Kétkerék Orsinak és Zsoltnak!

Nagy szerepe volt a gyors felépülésemben a Fitness and More-ban végzett súlyzós erőfejlesztő edzéseknek és a jó néhány hypoxias spinning óra is hatásos volt! :) )

Gyorsította a gyógyulást a Fájdalom Ambulancián a jégszaunás kezelés és a gyógytorna, ezért óriási köszönet a közbejárásért Posch Gabinak!

Ezúzon köszönöm csapatomnak, a Merida Maraton Team CST-nek az eddigi verseny szezont, hogy minden körülmények között mellettem állnak!

Lassan itt a cyclocross szezon, előtte azonban még kipróbálom magam a nagykanizsai XCO futamon, illetve célba veszem még az utolsó Nyugat Maraton Kupát is!

Sziasztok!

Szilárd

Fotókért köszönet : Tamás István, HZ Pictures,  Tirszin János