Két versenyt is beterveztem a hétvégre, de sajnos csak egy lett belőle. A szombati, budapesti Elimina Tour sprintversenyt volt az egyik, de túl veszélyesnek találtam a pályát a szűk nyomvezetés miatt és a nagy farönkös akadályokhoz is gyenge még a vállam. Nem akartam kockáztatni és egy újabb sérülést összeszedni a nem 100%-os vállamra. Így maradtunk szurkolni. Nagyon jól belátható volt az egész pálya a tér közepén lévő hittéből. Ahogy elnéztem a versenyt, majdnem mindenki bukott, hol nagyobbat, hol kisebbet. Jól döntöttem, hogy nem indultam. Sajnos megint a szlovének taroltak, s tartottak egy kis házi versenyt az első 4 helyezést illetően. Nagyon gyorsan, agresszívan mentek, könyököltek, zárták az íveket, ahogy kell az ilyen szűk pályán. Gratulálok minden túlélő versenyzőnek, jobbulást a sérülteknek! Hatalmas gratula a versenyt rendező csapatnak, nagy tettet hajtottak végre, hogy egy ilyen színvonalas versenysorozatot hívtak életre kis hazánkban! Remélem jövőre is folytatják a montit népszerűsítő Elimina Tour sprint sorozatot!

_mg_4725-1

Másnap a X2S rendezésében került sor a 6. piliscsabai Életfa terepfesztiválra, melynek keretein belül a terep-duatlon OB-n kívül MTB versenyt is rendeztek. Korábban is voltam ezen a rendezvényen, akkor váltóban indultam Pulszky Lajos terep futó OB bajnokkal. Akkor is nyertünk, most pedig külön-külön is a dobogó legfelső fokán végeztünk. Jó emlékek fűztek ehhez a versenyhez, most is nagyon vártam. Nagyon jó, technikás pályát jelölt ki Tóth Viktor X2S csapata, voltak benne izgalmas részek. Ezúttal Rita, a párom is indult montiban. A versenyt egy hosszú, régi típusú XCO pályához tudnám hasonlítani, ami még 10 évvel ezelőtt volt divat. Bemelegítésnek bejártuk a pálya felét Ritával, szegénykém egy kicsit elbizonytalanodott a pályát látván, pedig az igazán technikás részt nem láttuk.

piliscsaba_akció

A rajtolás elég érdekes volt, nem volt rajtkör és 100méter után egyből bele ugrattunk egy víz vezető árokba ami átvezet a vasút alatti kis alagúton, aminek a másik oldalán dobunk egy jobbos kanyart és kezdődött a 12km „oldschool” kör. A rajtot a 2. helyen kaptam el a BigNine teammel. Az első emelkedőn a vezető pozícióba lendültem a nagy kerekű karbon csodával. Fél körnél nem láttam mögöttem senkit, haladtam a saját tempómban. A nagy köves katlanban előszór egy kicsit megleptek kanyarok, de nagyon élveztem ezt a részt pályában. A lejtőzés után megkezdtem visszakapaszkodni a hegyre egy széles murvás úton, amely benne volt az XCO OB pályában is. Erre elég hiányos volt a szalagozás, csak egy piros nyilat láttam egy fán az emelkedő aljában, ami az Ob pályába ment le csak épp fordítva. Majdnem le mentem Vörösvárra, amikor rádöbbentem, hogy erre biztos nem mehet a pálya. Veszélybe került az elsőségem, full gáz, vissza a széles murvás részre, ahol elnavigáltam. Sokan elmentek előttem vissza estem a 7-8. helyre. A lehagyott versenyzők értetlenül kérdezték: -Már leköröztél? :-) Izgalmasabb lett a vége és még intenzívebb tempót tekertem. A 2. körben a murvás emelkedőn értem utol az összetett 2. helyen tekerő Bányai Domit. Az emelkedő közepéig jól tartotta magát mögöttem, elvégre U19 XCO OB bajnoka. Aztán az utolsó technikás lejtőre egyedül érkeztem és lent a házak között Ritámékat is utolértem. Valcsó Anikóval közösen tették meg az első kört. A befutóm után levezetésképpen mentem velük még egy kört. Jó kis verseny volt, családias jó hangulatban. Rita és Anikó is nyerte a kategóriát, és az abszolút első nő a junior korú Buzsáki Virág, nagy gratula nekik! Nem semmi végig menni egy ilyen kemény, technikás pályán a csajoknak. ;-)

_mg_4916_mg_5015

Köszönöm a Merida KTC-nek és a BikeFun Hungary-nek a támogatást, és mindenkinek aki segített a 2012-es MTB szezonban! Sok erőt adtak még, akik szurkolt értem, és még a nehéz helyzetekben is bíztak bennem! Köszönöm! ;-)

Remélem, hogy jobb, szerencsésebb ciklokrossz szezont kezdek!