Screen shot 2010-01-17 at 9.25.51 PM A tavalyi év elbúcsúztatása nem a megszokott módon történt, legalábbis az elmúlt 4-5 évre visszatekintve. Most én is úgy döntöttem, hogy elmegyek bulizni a barátnőmmel és a barátaival. Nagyon jól éreztem magam, annak ellenére, hogy nem ismertem szinte senkit. Az A38-as hajón buliztunk, és köszöntöttük az újévet. A zene nagyon király volt, kifulladásig roptuk a táncot. Összefutottunk még a hajón Bogár Gabi kollégával, ők is nagyon élvezték a zenét párjával, oly annyira, hogy ők még tovább „csápoltak”. :)

Másnap az újévben felnéztünk „kis” családommal a BUÉK Kupára, de most csak szurkolóként. Harang kérésére rajtoltatási feladatot láttam el. Jó volt nézni, hogy most mások dagonyáznak a sárban, bár elég köves a talaj… Az újévet pihi nappal kezdtem, így is volt betervezve. A hétvégén cyclocross edzés volt Kamaraerdőn. Másnap országúti edzésen szívatott Ottó bá. Az autós stéherezésnél az orkán erejű szélben, a téli sárvédős montival kiszakadtam „szélárnyékból” és azt éreztem, hogy egyhelyben tekerek, alig haladok előre.

A cyclocross ob hetében kétszer csináltunk terepedzéseket Kamrán és a szokásos futófolyosós edzést a Fradi pályán + kondi termi edzéseket. Naponta meg volt a két edzés, hétfő és a péntek kivételével, mert akkor regeneráló edzéseket iktattam be.

Screen shot 2010-01-18 at 11.11.56 AM

Ráadásul az ob előtt pénteken raktam össze az új Magellan „prototype” cyclocross gépemet, amit Szombaton nem nagyon tudtam kipróbálni a zuhogó esőben. Sebaj, a versenyen ott volt a tartalék bringám is, a megszokott Haibike Noon, ha bármi gigszer lenne cserélek a depóban.
Amikor megérkeztünk Mosonmagyaróvárra, a verseny helyszínére, a Duna partra, láttam az amatőr futamban a hatalmas sárdagasztást, ugyanakkor a pálya betonos részén még jeges részek borzolták a versenyzők idegeit. A két futam között én is kiruccantam egy körre a pályát megnézni, hogy miben változott.
Szerencsére javuló tendenciát Screen shot 2010-01-18 at 11.17.55 AMvettem észre a körülményekhez képpest. A pálya jó, nem lehet rá panaszom, csak a rajtok csúszása volt gáz. Az elit rajt összesen 40 percet késett, de ezt nem közölték velünk, pedig volt hangosítás, de csak a dizsi zene szólt a kocsmánál. Először 15 perc késés, aztán 30 perc és lett belőle 40, már azt hittem, hogy elmarad a futam…

Szerintem országos bajnoksághoz nem volt méltó a rendezés színvonala, ezt bizonyítja az indulók létszáma is.

Térjünk vissza az elit futamhoz. A második sorból indultam, mert nem volt beszólítás. Hirtelen 1 percen belül mindenki felállt a rajt kapuhoz.

Az első körben idegeskedés, hogy felérjek a spiccen haladó duóra Puskás Dávid -ra és Szegára. Addig még kalandos volt a feljövetel, mert hátráltatott egy kis zakózás, a szánkó dombról leérve belementem egy mély nyomvályúba, és csak perecelléssel tudtam belőle kijönni. Mindegy, gyorsan visszaugrottam a bringára, éppen Buzsó előzött meg. Szegáékat már nem is láttam az erdős résznél. Rákapcsoltam ahogy, csak bírtam. Nyomtam az 1000 wattokat, csúszkált alattam a gép, még szoknom kellett.
Screen shot 2010-01-18 at 11.33.49 AMSzegára felértem a harmadik körben, és Puskás szép lassan szakadt le rólunk. Együtt mentünk a verseny feléig, aztán éreztem magamban az erőt, éreztem, hogy mennem kell. Az első tekerős szánkó dombon megelőztem Szegát, a kör végétől már csak egyedül dagasztottam a sarat a vezető pozícióban. Egyre jobban távolodtam az üldözőimtől, és egyre több versenyzőt köröztem le. Sikerült megnyernem életem első cyclocross bajnokságát. Az elején izgalmas kicsúszással színesítettem a versenyt, majd megnyugodva, kiegyensúlyozottan haladtam a dagonyában.

Még a január 31. CX VB-re készülök, amely Csehországban lesz, elég közel, remélem sok magyar szurkoló kilátogat drukkolni nekem. Addig is nagyon készülök, hogy a legjobb formámat mutassam a VB-n.

Köszönöm mindenkinek a szurkolást, úgy éreztem, hogy plusz energiát adott a versenyen! Nagy köszönet jár a támogatóimnak, hogy hozzá segítettek a bajnoki címekhez.

Screen shot 2010-01-24 at 3.05.24 AM