Szorgos edzéssel telt az utolsó Dél-afrikai hetem. Készültem a világkupára. A leégés miatt felhólyagosodott karom szépen gyógyult, kezdtem megszokni a forróságot, így nagy reményekkel álltam a rajtvonalhoz.

A versenyen a 78. helyre szólítottak be. A startot nem igazán tudtam jól elkapni, mert már az első dombnál nagy volt a sorban állás, ahol beszűkült a pálya. A mezőny végére kerültem, és nem is igazán tudtam előzni az első szerpentines emelkedőn, mert még ott is szűk volt a hely. Óvatosan engedtem a gépet és a technikás szekciókat biztosabbnak láttam kihagyni, mert még nem igazán vagyunk „összenőve” az új Merida Carbon 29’er Big Nine-nal. Az első körön végigvergődtem a mezőny hátsó részén, majd a második körben magamra találtam és elkezdtem előzgetni a ridereket. Sajnos nem tartott sokáig a száguldozás. A pálya felénél az egyik köves szekciónál felütöttem a hátsó kereket, ami kihasadt. Még el szerettem volna érni a technikai zónáig, de sajnos már nem tudtam a teljesen lapos kerékkel menni, mert lefordult a külső. Tolni kényszerültem a gépet a technikai zóna felé, még bízva abban, hogy kiengednek egy újabb körre. Sajnos sok időt vett el a tolás fél körön keresztül, így a végén kiszólítottak a versenyből a 80%-os időlimit szabály alapján. Egyébként belsős kerekekkel voltam kénytelen indulni, mert még nem érkezett meg a Ritchey Carbon szingós kerékszettem, amit már nagyon várok. Ideiglenesen egy „tubeless” rendszer lett volna az igazi, de mivel még új a bringám, így nem volt időm a belső nélküli rendszer bejáratásához, és maradtam a számomra biztonságos belsőknél, sajnos pechemre.

Remélem, az elkövetkezendő versenyeken több szerencsém lesz, és bízom az eredményes folytatásban. A ciklokrossz szezon is döcögősen kezdődőt, s végül mégis magamra találtam. Most ezerrel folytatom tovább a felkészülést a válogatóversenyekre. Még tesztelem, hogy melyik géppel érdemes menni az adott pályákon. Vajon a 29’er Big Nine Team vagy a 8 kilós 26”-os O.Nine Superlite Team lesz a nyerő? Hamarosan kiderül!

A hétvégi langenlois-i versenyen tesztelem tovább a csúcstechnikát, ami formába hozó versenynek is nagyszerű lesz.