Legutóbbi blogomat a Duna Maratonnal fejeztem be. A következő célom az XCO Magyar bajnokságon megvédeni a bajnoki trikót. A Duna Maraton után még két hét volt készülni az XCO OB-ra. Szerencsére hamar kipihentem a maratont, és folytattam/folytattuk a felkészülést.

Voltak nagyon kemény, szenvedős pillanataim Ottó bá motorja mögött, de kibírtam a résztávokat, és nagyon jó formában éreztem magam. Többször voltam kint az OB pályát gyakorolni az új arany/ fehér Magellan Pyxis Team vázas bicómmal, amely az 1×10 rendszerre lett optimalizálva.

A pilisvörösvári pályára nagyon tuti volt a rendszer, mert hosszú meredek kaptatók nem voltak a pályában. A legkönnyebb fokozatot alig használtam, és a lendületemet sem törte meg a leváltás, súlyban is sokat könnyítettem.

XCO OB 2010. Pilisvörösvár 471

A verseny napján reggel jött a felfrissülést hozó hideg front némi esővel. Örültem is neki, hogy kevesebb lesz a mély por a pályán. A pályának jót tett, de én nem éreztem a felfrissülést, nyomottnak éreztem magam.

A rajt beszólításra később értem oda pár perccel, mert nem találtam a rajtolás helyét, annyira az utca végén volt. Mindegy, beállítottak a “hatalmas” mezőnyünk utolsó sorába nem volt nehéz előre keveredni. A terepre fordulva már én vezettem a mezőnyt. A hosszú emelkedőn csak Parti Andris bírta a tempómat. Egy kör után átadtam neki a vezetést, és ketten mentünk együtt az első lejtős szakaszig. Andrisnak volt egy kis technikai baja a hátsó keréknél, ekkor újra átvettem a vezetést.

XCO OB 2010. Pilisvörösvár 560

Mentem tovább a saját tempómban, a harmadik körben még nőtt az előnyöm, de a negyedik körben nem igazán pörögtek a lábaim, és egyre közelebb került hozzám ellenfelem. Hiányzott az erő a lábamból, és nem tudtam utána menni. Egyre rosszabb köröket mentem.

Az ötödik körben döbbentem rá, hogy még egy zselét sem vettem be, ezért éreztem magam erőtlennek. Az ötödik kör elején benyomtam a Speed zselét, de már csak az utolsó, hatodik körben éreztem a hatását, amikor közel másfél perc hátrányom volt. Ez már csak arra volt elég, hogy az utolsó körben tizenhét másodpercre redukáljam a hátrányomat.

Sajnálom, hogy csalódást okoztam az értem szurkolóknak és az Edzőmnek, de azért köszönöm mindenkinek a buzdítást.

A második hellyel nincs mit szégyellenem, lesz jobb is… :)

Gratulálok Andrisnak, szépen magára talált a hosszú betegeskedés után.

Következő versenyem a klubom által rendezett XCO Magyar Kupa lesz Zalakaroson a hétvégén, gyertek minél többen, mert mindenki találhat magának jó programot, és elkel a szurkolás is. :)