Mielőtt kitérnék a versenyen történtekre, be szeretnék jelenteni egy fontos változást. A krossz szezon kezdetétől Tisza Zoli kerékpáros edzővel dolgozok együtt. Zolit még a 2009-es kerékpáros edzői tanfolyamon ismertem meg. Jelenleg az USA-ban edzősködik már több, mint 10 éve és többek között legeredményes profi országutisunk Kusztor Peti edzője is több éve. Zoli többszörös magyar ciklokrossz bajnok. Még én is versenyeztem vele, amikor elkezdtem a terepkerékpározást. Minden csínját-bínját ismeri a szakágnak és még mindig keményen versenyez. Nagyon precízen megköveteli a watt alapú edzéseket, ami az élsportban elengedhetetlen az eredményes szerepléshez. Remélem, hogy eredményes leszek Zoli irányítása alatt!

Pócsföldi Ottó bának nagyon szépen köszönöm az elmúlt 6 év edzői munkáját! Nagyon sokat segített és a nehéz krízis helyzetekben is tartotta bennem a lelket. Nélküle már biztos nem versenyeznék ezen a szinten. Sok-sok jót tanultam tőle és hasznos tanácsokkal látott el. Soha nem felejtem el az együtt töltött éveket. Köszönöm Ottó bá!..

ÓZD_SuperCross

Most nézzük, hogy mi is történt a versenyen:

Végre elkezdődött itthon is a ciklokrossz szezon. Az első SuperCross futam Kazincbarcikán, a Jubileumi parkban róhattuk a közel 3 kilométeres köröket. Kis csapatommal a Merida KTC-vel és a párommal indultunk a hajnali órákban a hosszú útra. A korai indulásnak köszönhetően még a futamok előtt tudtam pályát járni és nem zavartam a korábban induló sporttársakat a versenyzésben. Sajnos nem mindenki gondolta így… A futamok között is van idő pályát járni, ennyi tiszteletet megérdemel a versenyző és nem utolsó szempontból zavaró is, ha mögötted lihegnek. A pályába kisebb újításokat tettek bele, ami nekem jobban tetszett, mint az előző pályák. Több kanyar kombináció és egy mini domb tette technikásabbá nyomvezetést. Szabadgörgőn kezdtem a bemelegítést, közben Ritám a pályán keményen küzdött a technikai elemekkel az első CX versenyén. Az utolsó körben történt egy kis technikai gondja, de elsőre nagyon szépen száguldozott. Annyira megtetszett neki, hogy az összes SuperCross futamon ott akar lenni. :)

389395_380381652037633_91703479_n-1

Fél óra szabadgörgőzés után még csináltam pár rövid megindulást, aztán már szólítottak a rajthoz. A tavalyi összetett 2. helyem miatt Fejes Gabi után szólítottak be az első sorba. Minden adott volt a jó rajthoz, de mégsem tudtam elkapni elég gyorsan. Csak a 4. pozícióiba sikerült besorolnom a rajt utáni nagy tolakodásban, de innen is tudtam kontrollálni az élbolyt. Aztán a gyors tempónak köszönhetően már csak hárman maradtunk a 2. kör végére. A következő körben a második helyre jöttem fel a vezető szlovák mögött 15 másodpercre. Ez a távolság hol kisebb, hol nagyobb volt, de a végén megmaradt a hátrányom. Kicsit hátráltatott a megfázásom, sokat fújtam az orrom a verseny során, hogy elég levegőt kapjak. Most versenyeztem először az új Northwave Extreme Tech csukában, ami nagyon kényelmesnek bizonyult a szuper kinézet mellett! A csatolási-rendszere az eddig használt cipők között a legjobban szabályozható és nagyon jól fogja a lábamat. Növelte a komfort érzetet és az erőátvitelt a lábamra formált betét is.  A Merida Carbon CycloCross gépezet is tökéletesen működött, ezen a verseny a canti fékesnek láttam előnyét a száraz pálya miatt. Ricsi bácsi szingós WCS karbon kerekei még néhány felütésnek is ellenálltak, nem kaptam defektet…

547034_481808288519950_346468359_n-1

Rekord nevezés jött össze az első SuperCross fordulón, a csapatomból hatan is indultunk: Eisi, Wojti, Gabesz, Éva, Peti és Én! Nagyon jó látni, hogy egyre többen indulunk a téli időszakban is, ami a szuper rendezésnek is köszönhető. Minden elismerésem a rendező egyesületeknek, szponzoroknak, mert nem csak az anyagiakon múlik a minőségi versenyrendezés.

KTC_SuperCross1.-1

A következő versenyem az ózdi SuperCross 2. futam, itt címvédőként indulok. Szurkoljatok, hogy megvédjem az elsőségemet! :)