Köszöntöm minden kedves olvasómat a megújult oldalamon! Cyclo-cross VB történések és kanári edzőtábor…

Pénteken utaztunk a cx vb helyszínére, a csehországi Taborba. Egész hamar odaértünk a zötyögős cseh autópályán. Egy kicsit kavarogtunk Taborba érve, de szerencsére segített egy csinos cseh rendező hölgy. Az autónkba ülve elnavigált a pályára, ahol sikeresen regisztráltuk a magyar csapatot. A magyar különítmény három versenyzőből (Dózsa Eszter, Puskás Dávid, én) és négy kísérőből állt (SzoBa, Specziár Viktor, Noé Balázs, Debreczeni Attila).

IMG_4735IMG_4652

Pénteken délután 2 és 4között volt a hivatalos edzés, ezalatt kb. 1,5 órát mentem a pályán laza tempóban.

A pálya gyors lefelékből állt és visszafordító kanyarok törték meg a ritmust, valamint 2 lépcső és 1 dupla akadály színesítette az amúgy is nehéz pályát. A talajviszonyok is igen változóak voltak, naposabb részeken sáros hókása, az árnyékos részeken jeges nyomvályú tette izgalmassá a nyomvonalat.

Szombaton az U23-sok futama volt, amelyben Puskás Dávidért szurkolhattunk, aki az utolsó körökben beindította a rakétákat és végigment körhátrány nélkül. Nagy gratula a nagyszerű helytállásért.

Másnap délelőtt 11-kor a női futamon, magyar részről is érdekeltek voltunk. Dózsa Eszter versenyzett a nehéz elemek és a lekörözés ellen. Reggel még a frissen leesett hó is borzolta a kedélyeket. :) Sajnos az utolsó körben lekörözték Esztert, a nem nőies tempóban tekerő csajok. :)

Már ekkorra is nagy tömegek vonultak ki a kordonok mögé, de a férfiak futamára megsokszorozódtak a drukkerek. Ilyet még nem láttam és nem éreztem, de nagyon jó volt!  :)

Pontban 2-kor indult a futamom. Az utolsó előtti sorba szóllítottak be a kb. 60. helyre.

Rajtolásom nem sikerült valami fényesen, túl óvatosan indultam meg, de így a kanyar utáni bukást szerencsére sikerült kivédenem. Egy kanyargós, hullámos résznél betorlódtunk, ezért futni kellett a két buckán át.

A harmadik kör körül 56-57. helyen kolbászoltam, 1-2 embert sikerült leszakítani, de a többiek már látótávolságon kívül voltak. Egy szlovák versenyzővel mentünk együtt 4-5 körön át a verseny végéig. Sajnos nem sikerült megtalálni az összhangot, hogy egymást segítsük a lekörözés ellen.

Az utolsó kör felénél ért utol a Cseh világbajnok Stybar, éppen a dupla akadálynál ment el mellettem fénysebességgel. A kör végén még az ezüstérmes belga is elment mellettem, aztán a célegyenesben az utolsó előtti körben kiszedtek, és az 54. helyre írtak be az eredmény listán. Az ír ridert elém írták be, pedig a verseny második felétől végig mögöttem tekert. A cél az volt, hogy körhátrány nélkül befejezzem a versenyt, de rossz napot fogtam ki. Első cyclo-cross vb-nek jó tapasztalatszerzés volt, tudok miből építkezni a jövő évi cx vb-re.

Köszönöm a segítséget a kísérő csapatnak, megtettek mindent, amit tudtak értem.

Kanári bejelentkezés:

Szerdán érkeztünk Gran Canariára harmad magammal (Parti Andris, Blazsó Marci) edzőtáborozni

3 hétre. Az utazás simán ment. Madridi átszállással érkeztünk Las Palmas repterére, és szerencsére csomagjaink, bringáink sem keveredtek el… Este 8 körül megérkeztünk a Vista Oasis apartmanba, majd sikeres bejelentkezés után összeszereltük az országúti bringákat. Én a cyclo cross versenygépet hoztam országúti gumival. Újdonság a gépemen a Powertap hátsó agy, amely teljesítményemet is méri, így pontosabban lehet meghatározni az edzésnek az intenzitását, pulzus és watt adatok alapján.

A teljesítményt és a GPS adatok kijelzésére is képes új GARMIN Edge 500 órát használom Zerge jóvoltából. Az edzőtáborban történt edzéseket nyomon követhetitek a Garmin oldalán.

Kitartást az otthoni hófergetegben! :P

P1010905Foto150

img_8364_small